Gyros og ølmarinert kylling med ratatouille. (Lavkarbo)

Reklame | Krydra.no Norrona.net - tallerken fra Lifestyleserien Benedikt.

Drum Brew, har laget Norges beste øl. Ikke bare er dette lokalt øl, men her lager de øl smakt til med gulrot fra Tromøy. I år vant de med ølet
Imperial Gulrot Gose den gjeveste prisen i Det Norske Måltid. Ølet er rikt, kremet og er etøl som gir en fyldig munnfølelse med spennende aroma. Drum Brew har utsalg i Arendal. Sammen med en annen lokal bedrift, Krydra – også med salg fra Arendal, marineres i dag kyllingen med Gulrot øl og Gyros kryddermiks. Med gode grønnsaker, ble dette en smakfull rett, som burde prøves. Selv om kylling er marinert i øl, som inneholder mye karbohydrater, vil ikke dette påvirke retten vesentlig, da marinaden ikke brukes til annet i retten.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

Inneholder (ca.): 1086,5 gr. – 1601 kcal. – 130,8 gr. fett – 19,3 gr, kbh. – 9,9 gr. fiber – 82,3 gr. protein.

Her er en liten filmsnutt av retten: https://fb.watch/3TOutS5OXn/  

 

  1. Bein ut kyllingen. Den ene halvparten av kylling, fryses til en annen middag.
  2. Kok kraft på skroget av kyllingen. Sammen med selleri, løk, gulrot og persille, samt hele pepperkorn.
    La kraften koke et par timer.
  3. Ha øl, gyroskrydder og paprika i en bolle.
  4. Kutt kyllingen i mindre biter, og legg kyllingen i marinaden. La ligge der i en times tid.
  5. Grønnsaker kuttes i litt grove biter.
  6. Blomkålen raspes til ris.
  7. Kyllingen stekes, brunes på begge sider. Må gjennomstekes.
  8. Grønnsaker stekes samtidig. Tar ca. 3-4 minutter.
  9. Ha litt kyllingkraft i grønnsaker, og la det koke noe inn. Smakes til med salt og knust pepper.
  10. Legg grønnsaker på tallerken, fres så blomkålrisen i samme stekepanne.
  11. Kylling legges på, og blomkålrisen til slutt.
Marinert kylling.
Gyros og ølmarinert kylling på ratatouille.
Lavkarbo.

 

 

 

 

 

 

Kylling i marinade.              Grønnsaker.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg