Reklame | Krydra.no
Norrona.net - tallerken fra Lifestyleserien Benedikt.
Drum Brew, har laget Norges beste øl. Ikke bare er dette lokalt øl, men her lager de øl smakt til med gulrot fra Tromøy. I år vant de med ølet
Imperial Gulrot Gose den gjeveste prisen i Det Norske Måltid. Ølet er rikt, kremet og er etøl som gir en fyldig munnfølelse med spennende aroma. Drum Brew har utsalg i Arendal. Sammen med en annen lokal bedrift, Krydra – også med salg fra Arendal, marineres i dag kyllingen med Gulrot øl og Gyros kryddermiks. Med gode grønnsaker, ble dette en smakfull rett, som burde prøves. Selv om kylling er marinert i øl, som inneholder mye karbohydrater, vil ikke dette påvirke retten vesentlig, da marinaden ikke brukes til annet i retten.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 750 gr. (1/2) kylling med bein.
- 1/2 fl. Gulrot Gose – butikk kjøpt.
- 10 gr. gyros krydder – Krydra.no
- 3 gr. paprikapulver, søt – kaldrøket – Krydra.no
- 1 ts. (6 gr.) Hawaiisalt, rødt gull Aalea – Krydra.no
- 1/2 ts. Sichuanpepper, rød – Krydra.no
- 100 gr. blomkålris – raspet blomkål.
- 75 gr. løk.
- 125 gr. squash.
- 50 gr. rød paprika.
- 50 gr. sjampinjong.
- 75 gr. brokkoli.
- 1 dl. kyllingkraft – kokt på skrog fra kylling.
- 50 gr. smør.
- 5 ss olivenolje.
Inneholder (ca.): 1086,5 gr. – 1601 kcal. – 130,8 gr. fett – 19,3 gr, kbh. – 9,9 gr. fiber – 82,3 gr. protein.
Her er en liten filmsnutt av retten: https://fb.watch/3TOutS5OXn/
- Bein ut kyllingen. Den ene halvparten av kylling, fryses til en annen middag.
- Kok kraft på skroget av kyllingen. Sammen med selleri, løk, gulrot og persille, samt hele pepperkorn.
La kraften koke et par timer. - Ha øl, gyroskrydder og paprika i en bolle.
- Kutt kyllingen i mindre biter, og legg kyllingen i marinaden. La ligge der i en times tid.
- Grønnsaker kuttes i litt grove biter.
- Blomkålen raspes til ris.
- Kyllingen stekes, brunes på begge sider. Må gjennomstekes.
- Grønnsaker stekes samtidig. Tar ca. 3-4 minutter.
- Ha litt kyllingkraft i grønnsaker, og la det koke noe inn. Smakes til med salt og knust pepper.
- Legg grønnsaker på tallerken, fres så blomkålrisen i samme stekepanne.
- Kylling legges på, og blomkålrisen til slutt.
Lavkarbo.
Kylling i marinade. Grønnsaker.