Hjemmelaget karamellpudding.

Reklame |

Karamellpudding eller crème caramel er en ovnsbakt dessert laget på egg, fløte, melk og sukker, og som serveres kald med karamellsaus. Det er også vanlig å pynte desserten med pisket krem og friske bær. I denne oppskriften, er puddingen toppet med stivpisket eggehvite, flammet og så pyntet med brente mandler.

Tradisjonelt skal karamellpuddingen serveres med den sausen som dannes i formen under bakingen etter at formen er glasert med brunet sukker. Saus er for mange viktig, og er for mange litt lite kun med sausen i formen. Lager derfor ekstra, tilsatt fløte for å få den gode fløtekaramell smaken i sausen.

Bunnen av formen glaseres med brunet sukker (sukkerglasur). En lunken blanding av sukker, melk og egg helles deretter i formen, og dette bakes i vannbad i ovn. Etter at den er avkjølt helles puddingen opp på et fat for servering.

 

Oppskrift 8-10 porsjoner.

  • 8 dl h-melk.
  • 2 dl. kremfløte.
  • 10 egg.
  • 120-150 gr. sukker + 1 dl. sukker til former.
  • 1 tsj. vaniljesukker, eller 1 vaniljestang – skrapes og tas med i oppkok av melk og sukker.

Sausen:

  1. Ha 1 dl farin i en stekepanne – gryte, og smelt dette til du får en gyllen brun farge på sukkeret.
    Forsiktig da dette blir varmt å få på hendene. Ikke brune for mye, da det vil smake svidd.
  2. Fordel det brunede sukkeret i to ildfaste like former. La sukkeret stivne i formene
  3. Sett stekeovn på 150 °C. Sett inn en stor nok langpanne – ildfast form som rommer litt vann.
  4. Knekk egg, og rør dem godt sammen.
  5. Ha melk, sukker og vanilje i en gryte. Gi dette et oppkok.
  6. Rør inn noe av den kokte melken i eggemassen, røres om, for så å heldes over i melken. Blandes godt.
  7. Siles så over i de 2 formene.
  8. Sett formere i vannbadet i ovnen, og la det steke i 1 1/2 – 1 3/4 time, til puddingen setter seg.
    Om toppen blir for brun, legger du litt folie eller bakepapir over.
  9. Ta ut av ovnen og sett det til avkjøling i kaldt bad.
  10. La puddingen bli helt avkjølt før du serverer karamellpuddingen med pisket krem og frukt om ønsket.
  11. Sausen tilberedes ved å smelte sukker til det blir gyllen farge. Ikke for høy temperatur, da det vil brenne seg. Tilsettes sirup , salt og oppkokt fløte. La dette småputre litt. Kjøles ned. Om du synes sausen er for tykk, kan du tilsette litt mer fløte når sausen er noe nedkjølt.

 

Hjemmelaget karamellpudding, pyntet.
Hjemmelaget karamellpudding i form.

Lifestyle Benedikt porselen fra Norrona.net

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg