Hjort flatbiff med gratinerte fløtepoteter.

Reklame | Krydra.no alt ev krydder i maten.

Hjort flatbiff med gratinerte fløtepoteter og deilig vin.

 

Hjortekjøtt kjøper jeg til tider, og fryser det ned. Kjøttet er noe roligere på smak om en sammenligner det med elg og reinsdyr.
Hjorteplomme som her er brukt, er mørt og godt. Du trenger ikke kjøpe av det dyreste kjøttet som indre eller ytrefilet, selv om det er enda mørere. Kjøttet stekes som en biff. Der er noe sener som mulig bør skjæres bort, men de er lett synlige. I  denne retten, har jeg tatt med poteter gratinert med brie – en kittmodnet ost. Sammen med fløte, rosmarin, salt og pepper, møtes de gode smaker med kjøttet, gode grønnsaker, og ikke minst den herlige og smakfulle vinen, på Shiraz og Grenache druer. Nyt måltidet.

 

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 600 gr. flatbiff av hjort, eller annet vilt. Delt i 4 biffer.
  • 6-8 middels poteter.
  • 200 gr. brie. Ikke for kraftfull.
  • 5 – 6  dl mat – kremfløte.
  • 1 pk. rosenkål.
  • 2 middels gulrot i passe biter.
  • 4 store sjampinjonger. Deles i båter.
  • 100 gr. bacon. Strimles til passe biter.
  • Krydder: Salt, pepper og rosmarin.
  • Tyttebærsyltetøy.
  • Vin som passer til vilt – her brukt Saam Shiraz Grenache 2021 rødvin.
  1. Poteter skrelles og deles i passe skiver. Stekes så i litt smør og olje.
  2. Bacon freses med poteter, krydres så lett med salt, pepper og rosmarin, før de legges over i en ildfast form, tilsettes 3 dl. fløte og skivet brie på toppen.
  3. Settes i varm ovn, 180 °C i ca. 40-45 min.
  4. Rosenkål renses. Gulrot skrelles og deles i passe biter. Kokes så møre.
  5. Sopp og grønnsaker stekes i smør. Start med soppen. Tilsett grønnsaker når soppen er brunet. Krydres lett med salt og pepper.
  6. Biffer av hjort stekes slik du ønsker det. Medium stekt stekes biffer til blodet pipler opp. Snu biffer, og det samme skjer. Krydres og legges til hviling 5 min før de deles i 2.
  7. Pannen kokes inn med 2 dl. fløte. Kokes lett inn. Smak om du har behov for mer krydder.
  8. Anrettes på fat, med grønnsaker og poteter a` part (Ved siden av).

Flere av mine oppskrifter finnes også i Hverdagsnettmagasinet. Magasinet kommer ut 2 hver mnd. Mye godt lesestoff finnes der.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg