Italiensk inspirert “Får i kål” med 4 røde smaker.

Reklame | Bakeren og Kokken.

Retten som her kommer, har sitt utgangspunkt fra Italia. (Friuli) – Nord Italia.

Retten Spezzatino d`agnello.
Jeg legger her til rødkål, slik at dette blir en rett inspirert av, og med de gode smaker fra Italia.

Basen er en lammeragu, på godt og ferskt lammekjøtt, lår, fin bog, eller steik.
Kjøttet skal være beinfritt,  og kuttet i grove strimler. De gode smaker kommer fra  rødløk, tomat, rødvin. Med rødkål som siste av de 4 smaker. Her er også smaker fra hvitløk og kanel.

Passer godt sammen med kokte poteter, potet/rotmos, eller polenta.
Jeg har lettstekte poteter, smakt til med rosmarin og hvitløk.

 

Italiensk inspirert Får i kål.

 

Oppskrift 4 porsjoner:

  • 600 gr. ferskt lammekjøtt. Beinfritt.
  • 50 gr. marmorert flesk, eller bacon. (Kan utelates).
  • 1 løk. Her brukt rødløk.
  • 2 fedd hvitløk.
  • 1 ss. hvetemel. Kan utelates, da sausen vil tykne under koking.
    Bruk maizena om du vil jevne.
  • 1 1/4 dl rødvin.
  • 1 1/4 dl kraft – grønnsakskraft eller lammekraft/ kyllingkraft.
  • 1 tsj. kanel.
  • Salt, nykvernet pepper.
  • 8 middels poteter – kokes til de er møre, ca. 30-40 min, alt etter størrelse. (Kokte poteter).
    Om rosmarinpoteter, kokes poteter nesten ferdig, deles i terninger, og stekes med rosmarin til de er ferdige. Krydres med salt og pepper.
  • 1 stk. rød spisskål.
  • 2 ss. tomatpure.
  1. Finhakk løken.
  2. Tilsett litt olje i en gryte. Ha i løken, og flesk – bacon, og la det frese noen minutter.
  3. Ha i kjøttet, og la det brunes lett.
  4. Vend inn melet, ha i kraften. Rør rundt.
  5. La det koke lett under lokk i ca. 1 time, til kjøttet er mørt.
  6. Hell i rødvin etter ca. 30 min, samt tomatpure og kanel.
  7. Før servering, smakes retten til med salt og pepper.
  8. Kålen kokes mør i lettsaltet vann.

Anrett og nyt de deilige smaker du får i denne retten.

 

Kenwood KWL90, Chef Partissier xl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg