Reklame | Krydra.no Alt av krydder og urter på nett.
IKEA introduserte sine berømte kjøttboller, kjent som “HUVUDROLL,” i 1985. Siden da har de blitt en ikonisk del av IKEA-opplevelsen, servert med potetmos, fløtesaus og tyttebærsyltetøy. Kjøttbollene har blitt elsket av millioner av mennesker over hele verden og er et stolt eksempel på tradisjonsrik svensk matlaging. Her kommer kjøttbollene med nye smaker.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 20 stk. kjøttboller
- 1/2 løk – gul, kuttet i terninger.
- 1 liten gulrot i tynne skiver.
- 1/2 rød paprika i terninger.
- 1,5 dl. brun saus, gjerne rester som her, etter ribbemiddag.
- 1 ss grenadine sirup.
- 1-2 ts. Kashmiri masala.
- 1 ss. Tines Kremgo Krydderost.
- 4 buketter brokkoli, også stilken – som skrelles.
Til potetmos.
- 10 stk. mandelpoteter, skrelles og deles i 2.
- 2 ss meierismør – eller No1 smør fra Mills.
- 1/2 dl melk.
- Litt salt, hvit pepper og muskat. Litt grønnsaksbuljong om ønsket.
- Kok poteter til de er møre, uten salt i vannet. Om du det har, vil mosen kunne bli seig.
- Tilsett smør, varm melk, salt, pepper, muskat i poteter, og rør sammen til en potetmos.
- Sausen lages ved å frese løk, gulrot og paprika i litt smør. Ha i Kashmiri masala og grenadine sirup.
- Tilsett så den brune sausen, om ikke du har rester, kan du bruke en pose saus.
Eller du kan ha i grønnsaks buljong eller annen god kraft, tilsette maizena rørt ut i litt kaldt vann. - La det koke litt før du rører inn kremgo.
- Ha i kjøttboller, og la de trekke i sausen til de blir godt varme.
- Brokkoli dampes i noen 3-4 min i lettsaltet vann.
Dette er min variant av Svenske kjøttboller fra Ikea.
0 kommentarer