Kokken Geir`s lakseburger

En annerledes burger, uten brød. Denne kommer med mos av potet, selleri og jordskokk. Garnert med stekt løk, paprika og tomatskiver. Toppet med rømme.
Jordskokk, er en av høstens godbiter. Planten er i solsikkefamilien. Jordskokk er første gang omtalt i Norge i hagebruksboka Horticultura,
som kom ut i 1694. I dag er denne smaksrike knollen et vanlig syn i våre grønnsaksdisker. Knollen har en nøtteaktig smak. Jordskokken er  lav på fettinnhold, den er en proteinkilde, er en kilde til folat, som bidrar til å reduserer tretthet og utmattelse. Har et høyt innhold av fiber, som er godt for fordøyelsen. Jordskokk egner seg godt i salater og råkost, men blir lett brunt om ikke du blander i litt sitronsaft. Ellers topp i woker, gryteretter, som pureè, i supper mm. Her blendes jordskokken inn i potetpureè.

Oppskrift 2 porsjoner.

Start med å koke potet, selleri og jordskokk til det er mørt. Lag mos av dette, tilsatt 1 ss hakket salvie/ basilikum, smør, støtet salt og pepper. Skal være litt tykk pureè. Paprika og løk stekes i litt smør/olje. Krydres med salt og pepper. Forme den finhakkede laksen til 2 burgere. Stekes og krydres med salt og pepper. Trenger ikke bindemiddel her, da laksen vil settes seg greit. Anrett burgeren på mosen. Garner med grønnsaker, og topp med rømme tilsatt sennepen. Her med basilikum. Deilig.

 

 

Krydder i julegave? Hvorfor ikke? Bestill rett hjem, og gi en smakfull gave til de som har alt.

Kjører her en konkurranse. Gå til Krydra.no sin hjemmeside. Bruk rabattkode KokkenGeir2020 i rabattfeltet  når du bestiller, og få 10 % rabatt. (Gjelder ikke ved kjøp av gavekort). Rabattkoden kan kun brukes en gang pr bruker.  Du kan vinne 1 stk. avbildet Krydderleksikon, om du er en av de 50 første som bestiller varer eller gavekort fra Krydra.no Trekkes og informeres vinner når 50 kjøp rundes, eller innen 31.12.2020.

Bruk linken her – https://krydra.no/  Bestill varer for kr 500,- eller velg kr 500,- i Gavekort (link)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg