Koreansk Bbq krydret svin ytrefilet med Omnia bakte grønnsaker.

Reklame | Krydra.no Gode smakstilsetninger i maten. Bakeren og Kokken. Bestill dine kjøkkenartikler her.

Koreansk Bbq krydret svin ytrefilet med Omniabakte grønnsaker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens oppskrift, er laget med inspirasjon tatt og for campinglivet. Tester ut Omnia miniovn, da vi skal ut på tur i taktelt. Gass er eneste kokemulighet på turen. Omnia miniovn, er et topp alternativ å ta med seg. Mange muligheter med denne ovnen.
Bake, steke koke mm. Med skikkelig gassovn, byr dette på retter som om en skulle være hjemme på sitt eget kjøkken.
Dette smakte.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 300 gr. svin ytrefilet.
  • 3 ss. Koreansk Bbq krydder.
  • 3 middels tomater.
  • 2 store sjampinjonger.
  • 6 stk. sorte oliven, fjern steinen. I terninger.
  • 1/2 rødløk i terninger.
  • 1 mais – fersk, eller vakumert. Delt i 2.
  • 3 middels nypoteter – gjerne lokale som her brukt – Reddal poteter.
  • 1 rått egg. Romtemperert.
  • 1,5 dl olje eller klaret smør.
  • 1-2 tsj. pesto, ramsløk er her brukt.
  • Sort lavasalt, tigerpepper, rosmarin som krydder. Fra Krydra.no
  • 1 ss sitronsaft.
  • Olje til steking. Oliven eller nøytral olje.
  1. Start med å rulle svin ytrefilet i bbq krydderet. La den ligge å hvile på benken noen timer, til krydderet får satt seg litt i kjøttet.
  2. Skjær så bunnen av tomater. Hul dem ut med en teskje. Ta vare på avskjæret.
  3. Ta bort stilken av soppen. Ta vare på stilken.
  4. Kutt så avskjær fra tomat og sopp i terninger, sammen med rødløken.
  5. Fres dette sammen med oliven i 3-4 min.
  6. Fylles så i tomater og soppen. Mais deles i 2.
  7. Poteter vaskes, tynnskives, og stekes lett i litt olje. 3-4 min. Skal ikke brunes. Krydre med salt, pepper og rosmarin.
  8. Ha poteter over i to muffins former, eller liten cocottform. Oftest i keramikk. Får også aluminiumsformer.
  9. Gjør så klar grønnsaker i Omniaovnen. Litt olje på toppen. Stekes så under lokk i ca. 20 min. Tomater kan godt vente til de 10 siste minutter. Blir fort vassen om ikke.
  10. I tiden grønnsaker steker, settes poteter i ovnen på 180 °C. Lik steketid.
  11. Svinefileten grilles like lenge. Pass på at den ikke svir. Vendes ofte. Kjernetemp bør ligge på 67-70 °C. La hvile noe før du kutter opp kjøttet.
  12. Knus et egg i en bolle. Visp sammen. Tilsett sitronsaft, og visp så inn oljen. Du får en kremet emulsjon av dette.
    Rør til slutt inn pesto og krydder slik du ønsker smaken. Sausen er kald.

 

Ingredienser til retten.
Grønnsaker i Omnia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg