Reklame | Krydra.no alt krydder i maten.
Honning, lime og soya, er smaker som passer godt sammen med kylling, ellers hvitt kjøtt og svin som går under rødt kjøtt.
Disse smaker går også godt sammen med forskjellig fisk. Smakene søte, rike, syrlige og lett salte. Her sammen med kylling, fullkornsris og gode grønnsaker. Dette er smaker som også barna faller for. Derfor er det fult mulig å få barna til å spise fisk med smaker som fra honning, lime og soya. Prøv deg frem.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 2 stk. kyllingfileter, ca. 300 gr.
- 1 pk. fullkornsris (100 gr.) Her brukt boil in bag.
- 2 ss. flytende honning. Bruk den smak du ønsker, da der finnes mange typer, som er alt fra mild til de med fyldigere smaker.
- 4 ss. soyasaus. Kikkoman eller lignende.
- Saften fra 1 lime. Vask limen og rasp av det grønne skallet av før du deler og presser saften ut av limen.
- 50 gr. gulrot.
- 50 gr. rød paprika.
- 50 gr. gul/rød løk.
- 3 stk. medium sjampinjonger.
- 30 gr. purreløk.
- 2 stk. hvitløksfedd.
- 2 ss rosiner.
- 0,5 dl. olje til steking.
- 2 ss. oyster saus.
- 50 gr. smør.
- Krydder: Salt, pepper og ingefær.
- Skrell, rens alle grønnsaker, og kutt dem i små terninger.
- Del kyllingfileter i 6 like biter, slik at de stekes likt. Rør ut honningen i limesaft og soyasaus. Hell dette så over kyllingen.
- Risen kokes som det står på pakken.
- Kyllingen marineres i tiden risen kokes.
- Grønnsaker og rosiner freses i litt olje. Tilsettes risen når den er ferdig, og blandes så godt. Rør inn den raspede limen.
Krydres med salt, pepper og litt ingefær. Bruk gjerne fersk ingefær om ønsket. - Kyllingen stekes gyllen på begge sider. Ikke for høy varme, da det vil brenne seg grunnet honningen.
- Ta ut kyllingfileten, og anrett den på risen. Ha smør og oyster saus i pannen. Rør dette sammen, og hell det så over kyllingfileten. Pynt med limebåter, som presses over retten.Dette er en liten smaksbombe.
0 kommentarer