Laks, eller mer nøyaktig atlanterhavslaks, forekommer i nord- atlanteren, og gyter i tilstøtende elver. Villaksen er ikke ofte å finne i våre fiskedisker, og om du finner den, vil den være forholdsvis dyr. Vi får for det meste oppdrettslaks, som også er en atlanterhavs laks. Her er retten laget på oppdrettslaks.
Oppskrift 2 personer.
- 400 gr. laksefilet – skinn og beinfri.
- 4 ss sæter rømme.
- 100 gr. miks paprika.
- 30 gr. purreløk.
- 6 buketter brokkoli.
- 6 buketter blomkål.
- 2 ss smør.
- Salt, peppermiks, olivenolje.
112,1 gr. fett – 14,1 gr. kbh – 10,9 gr. fiber – 97,9 gr. protein – 1 gr. salt.
Kutt paprika i passe terninger – ca. ½ cm * ½ cm. Purre deles, vaskes og kuttes i passe skiver. Ha litt olivenolje i en ildfast form, og legg laksefileten i. Strø litt salt og pepper på laksen. Smør så rømme på fileten. Topp rømmen med paprika og purre. Ha i smøret. Krydre litt med peppermiks. Sett laksen i ovnen, som står på 180-200 grader. Stekes ca. 15-18 min. Blomkål og brokkoli dampes lett i 3-5 min. Ha litt salt i vannet. Om du ønsker det, koker du poteter til retten. Ellers er dette en lavkarborett.