Reklame | Krydra.no
Etter mange forsøk på å finne den rette pizzabunnen til lavkarbo livsstilen, har jeg nå kommet til at denne jeg her kommer med er av de bedre. Denne er laget på samme oppskrift som Lavkarbo rundstykker.
For å gjøre pizzabunnen noe sprøere, vurderer jeg å neste gang ha i litt ost. (50 gr. raspet.)
Oppskrift 2-3 porsjoner.
Pizzabunn:
- 3 medium egg.
- 1,5 dl soyamelk – uten sukker.
- 3 ts. bakepulver.
- 1/4 ts. xantangummi – Krydra.no
- 1,5 ts. salt – Afrikansk snøflak, salt – Krydra.no
- 70 gr. havrefiber. Tights.no
- 1 ss. sesammel.
- 1 ss. olivenolje.
- 1,5 ss. fiberhusk.
- 1 ss. sukrin sirup – eller fibersirup.
- Litt sesam, tørkede urter eller salt på topp.
- Litt egg til pensling.
Inneholder: 301, 5 gr. – 605 kcal. – 32,9 gr. fett – 7,5 kbh. – 87,1 gr. fiber – 24,9 gr. protein.
Fyll til pizza:
- 200 gr. småternet svinekjøtt.
- 50 gr. paprika i terninger.
- 50 gr. purreløk i terninger.
- 20 gr. sjampinjong i terninger.
- 195 gr. hakkede tomater – fra boks.
- 210 gr. mozzarella – 1 pk. i tynne skiver.
- 100 gr. raspet hvit ost.
- 75 gr. tomat i skiver. 1 stk. middels tomat.
- 1 ss. oregano – Krydra.no
- 1 ss. Hawaiisalt, rødt gull Alea – Krydra.no
- 1 tsj. peppermiks – knust/støtet – Krydra.no
- 5 ss. olivenolje.
Inneholder: 962 gr. -1678 kcal. – 126,4 gr. fett – 18,1 gr. kbh – 8 gr. fiber – 113,4 gr. protein.
- Bland sammen alt det våte i pizzadeigen, rør godt om, og tilsett så det tørre. Rør igjen godt om, og sett deigen til hviling.
- Ha hakkede tomater i en gryte, og kok denne inn til en noe mer tykk saus. Tilsett litt salt og pepper, samt oregano.
- Kjøttet stekes, og krydres lett med salt og pepper. Settes til hviling.
- Resten av grønnsaker freses så i samme panne som kjøttet. Gir noe smak tilbake.
- Bland grønnsaker og kjøtt.
- Trykk så ut pizzabunnen, legges på bakepapir og stekes i ca. 5 min på 180 °C til den får litt skorpe.
- Ta ut pizzadeigen, kjøl noe ned, smør så på tomatsausen, tilsett garnityret på sausen, og til slutt legges mozzarella og ost på.
- Stek pizza i ca. 25 min. Ta ut, og la hvile litt før du kutter opp pizzaen.
Retten gir 25,6 gr. kbh – delt på 3 gir dette ca. 8,5 gr. kbh pr porsjon.
0 kommentarer