Lavkarbo rundstykker uten gjær.

Reklame | Krydra.no Wagner - kjøkken Arendal. Norrona.net - Lifestyle - Benedikt tallerken.

Det er ikke lett å velge ut de gode bakevarer, som smaker godt, og som ikke blir for tunge å spise i keto – lavkarbokuren. Har lenge søkt
etter dette, og her for litt siden kom jeg over noen som jeg ville prøve ut. Samtidig som en skulle finne det rette bakverket, måtte det ikke inneholde gjær, som mange reagerer på. Rundstykkene inneholder kruskakli, hvor der er gluten, men dette kan tas ut, og du har glutenfrie rundstykker. Her kan du ellers bruke fantasien, lage deg hamburgerbrød, ostestykker, hvitløksbrød mm.

Oppskrift  5 stk. à ca. 80-85 gr.

  • 3 medium egg.
  • 1,5 dl soyamelk – uten sukker.
  • 3 ts. bakepulver.
  • 1/4 ts. xantangummi – Krydra.no
  • 1,5 ts. salt – Afrikansk snøflak, salt – Krydra.no
  • 70 gr. havrefiber. Tights.no
  • 1 ss. sesammel.
  • 3 ss. kruskakli. (tas bort om du ønsker glutenfrie rundstykker). Bruk da 1 ss. ekstra havrefiber.
  • 1 ss. olivenolje.
  • 1,5 ss. fiberhusk.
  • 1 ss. sukrin sirup – eller fibersirup.
  • Litt sesam, tørkede urter eller salt på topp.
  • Litt egg til pensling.

Inneholder: 465 gr. – 691 kcal – 36,4 gr. fett – 7,5gr. kbh – 95,8 gr. fiber – 31,6gr. protein.
1 stk. rundstykke inneholder 1,5 gr. kbh.

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Visp sammen egg, soyamelk, olivenolje, salt og sirup.
  3. Finn frem alt av det tørre, og rør dette så inn i eggerøren.
  4. Rør godt om, og sett deigen så til hviling i ca. 30 min. Om den står lenger, gjør ikke det noe. (Kan også settes kjølig til senere produksjon.)
  5. (Ta da ut deigen og la den få romtemperatur), før du ruller ut 5 rundstykker. Ha litt olje på hendene så det ikke klisser når du ruller ut.
  6. Legges på bakepapir. La rundstykkene etterheve ca. 15 min. Pensle dem, strø som ønsket, stek dem i 20 min.
  7. La dem hvile en stund etter de er tatt ut av stekeovnen, slik at de ikke blir deigete når du skjærer dem.
  8. Smøres med det pålegg du ønsker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg