Reklame | Krydra.no Alt krydder i maten Bestill krydder med kode KokkenGeir10 - og få 10 % på din første bestilling.
Nedtellingen til julehelgen er her. Dagene blir mer og mer travle for folk flest. Middagen er da et sted å korte ned tiden. Mange synes det å bruke lang tid på middagen er noe som tynger hverdagen. Her kommer en rett som går unna på ca. 30 min. Her kan du egentlig kjøpe det meste ferdig preppet, kun til å steke og koke. Jeg laget sauerkrauten for ca. 1/2 år siden – lagret i kjøleskapet. Denne ble nyttet i dagens rett. Du kan kjøpe sauerkraut på butikken – Polske varianter som smaker godt. Medisterkaker er ferdige fra utvalget til Meny. Nytes skal det uansett. Håper du synes det smaker.
Oppskrift 2 porsjoner:
- 390 gr. medisterkaker – 1 pk. ferske.
- 250 gr. sauerkraut. Hjemmelaget eller butikk kjøpt. (Kapusta Kiszona el.)
- 4 stk. middels gulrot.
- 6stk. middels poteter.
- 1 eple.
- 1/2 kepaløk – gul løk.
- 3 ss. ternet bacon (Tulip) eller annet bacon.
- 3 ss soyasaus.
- 2 ss. flytende blomsterhonning, eller annen honning.
- 2,5 dl vann.
- 2 ss. smør.
- 5 ss. olivenolje.
- Kvernet salt og pepper.
- 1/6 ts. xantangummi. Pulver som må kjøres med olje eller litt væske i en liten blender eller med stavmikser. Kjøre ut klumper.
- Skrell poteter og gulrot. Sett poteter til kok. Kokes ca. 30 min. Gulrot kokes med de siste 10-15 min.
- Sauerkrauten – hjemmelaget, kokes med honning, 1,5 dl. vann, litt salt og pepper – like lenge som poteter. Om butikk kjøpt, følger du kokeforslag.
- Sausen: Ha1 ss smør i en gryte. Bacon og terninger av løk stekes til det er brunet nok. Tilsettes så terninger av eplet. Frese 2-3 min.
- Tilsett så souasaus og 1 dl vann og pepper. Salt er der nok av i bacon og soyasaus. Rør xantangummi og la det koke i 10 min.
- I tiden sausen koker, steker du medisterkaker i 1 ss smør og olivenoljen.
- Anrett når alt er ferdig, og nyt de gode smaker med sødme og syre fra sausen og sauerkraut. Server gjerne med litt tyttebærsyltetøy.
0 kommentarer