Ovnsstekt brosmefilet med Napoli-gulrot og ramsløksmør.

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten. Norrona.net tallerken fra Lifestyle serien G. Benedikt serien - pizzatallerken 30 cm.

Gulrot er ikke bare gulrot. Napoli er en av mange slag gulrot. Napoli, hovedsort tidlig til konsum. Mørkegrønt og sterkt ris med godt risfeste. Jevne og glatte røtter. Kan anbefales til bunting og pakking både tidlig og utover høsten (ved sen såing). Denne gulroten er av de som høstes først. Fra gården Tågevoll på Tromøy, utenfor Arendal, var jeg og fikk noen av de første eksemplarer av Napoli til retten som her kommer. Gulrot fra denne gården, er også med i det ølet som ble kåret til årets øl i 2020 i Det Norske måltids kåring. Imperial Gulrot Gose.

I retten som her kommer, er gulrota dampet med i et annet øl fra Drum Brew. Ging – med smak av ingefær, sitrus og chili.

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 400 gr. brosmefilet – skinn og benfri.
  • 300 gr. søtpotet.
  • 8 st. à ca. 40 gr. Napoli gulrot – eller annen gulrot.
  • 250 gr. sommerkål, eller spisskål.
  • 100 gr. hjemmelaget ramsløksmør.
  • 1 fl. Ging øl, eller annet ingefærøl. Kan ellers bruke et lyst øl og tilsette ingefær, chili og sitron.
  • Noen kvister sitrontimian.
  • Salt, pepper og olivenolje til steking.
  1. Skrell og kutt søtpotet i passe tykke skiver. 4-6 skiver.
  2. Vask gulrot, behold skall på om de er ferske som jeg fikk dem.
  3. Del sommerkålen i 2 båter.
  4. Ramsløksmøret har dere ferdig, eller du må lage det etter oppskrift på
    kokkengeir.blogg.no
  5. Gulrot legges i en gryte, Ging øl helles over, samt sitrontimian.
    Ha lokk på, og la det dampe lett.
  6. Ha litt olje i en stekepanne. Legg skiver av søtpotet i, og stek dette til gyllen farge på begge side. Stikk med kniv for å kjenne om de er møre.
  7. Sett stekeovn på 225 °C. Skjær små filetstykker av brosmen, legg dem lett på hverandre, salt og pepper på, samt 2 skiver med ramsløksmør på hver porsjon.
    Stekes i ca. 5-7 min. Jeg stekte i en Ooni koda 16 ovn på passe høy varme, tid ca. 3 min. Slo av ovnen, og fisken fikk sette seg i like lang tid. Smeltet på tungen. Bruk ellers stekeovn – 200 °C, ca samme steketid.
  8. Legg sommerkålen sammen med gulrot, og la kålen dampe med ca. 3-4 min, mens fisken steker-
  9. Krydre lett til slutt med salt og pepper.

 

Ovnstekt brosmefilet med gulrot og ramsløksmør.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napoli gulrot dampet i Ging øl.
Ging øl.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg