Ovnsstekt Solvinge kylling med Ancho coleslow.

Solvinge kyllingen Hubbard, er en saktevoksende kyllingrase. Det gjør at kyllingen bygger mer kjøttfylde. For oss forbrukere er dette topp. Tidligere, var der kylling på markedet som het Broiler. Dette er en kylling som er foret på kraftfor som gjør at kyllingen får en vekt på opptil 2 kg i løpet av 8 uker. Mange mener dette er helt feil, da det tenderer til dyreplageri. Broiler kommer av ordet “broil” som betyr grille. Broiler varianten av kylling, er ikke på det Norske markedet å få kjøpt lenger. Grillet kylling derimot, er et stort produkt i Norge. Der selges ca.  tonn kylling i året, der grillkylling er et produkt av mange. Siden 1992 – til nå, er salget av kyllingprodukter 4 doblet. I denne retten, serveres kyllingen sammen med en fyldig og god Coleslow tilsatt en mild chili med navn Ancho. Ancho har en målt scoville på 1000-1500. Dette er den mest brukte chili i Mexico. Den har et lite sting, som passet retten perfekt. Sammen med sødme, syre og lett styrke, komplimenterte smakene hverandre. Absolutt en chili dere må prøve.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

Chili legges i varmt vann i 10-30 min. Finsnittes når den er rent av for vann. Blandes i coleslowen når den er blandet.

Kjøp en hel Solvingekylling, ca. 1500 gr. Del denne i 2, og frys den andre delen om ikke du vil lage noe av den andre halvdelen inne kort tid. Kylling surner lett. Brett ut kyllingen, og legg den i en varm stekepanne tilsatt litt olivenolje. Når denne surrer i pannen, har du pepper i en varm panne, og lar pepper bli varmt. Dette for å fremme smaker. Ha pepperet over i en morter, og støt det sammen med saltet. Så grovt eller fint du ønsker miksen. Strø litt av blandingen på kylling når du snur den etter 3-5 min. Stek like lenge, snu den igjen, og krydre litt på andre siden. Sett så kyllingen i stekeovnen på 200 grader i ca. 40 min. I tiden kyllingen steker, blander du majones, rømme, sitronsaft, eddik og ca 1 tsj. av krydderet. Ha i kål, paprika, selleri og ingefær. Blandes godt. De siste 5 min, steker du valnøtter med. Anrett coleslow i kinakålbladet. Ellers som du ønsker det. Ha smøret i pannen du stekte kyllingen for å ta opp de gode smaker. Napere (overøse) dette på kyllingen til slutt.

189,8 gr. fett – 20,9 gr. kbh – 11,2 gr. fiber – 148,9 gr. protein.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg