Pannestekt skreifilet med gulrotmos, kokte poteter og filetbacon. (Godt Levert)

Atter en rett fra matkassen til Godt Levert – Roedè kasse. Denne retten er i tiden. Skrei, som har høysesong fra midt februar til ut april.
Skrei finnes kun langs norskekysten. Det er mye snakk om Lofotfisket, og ca. 40% av fisket skjer I Lofoten og Vesterålen. Fisket av skrei har vært viktig for landsdelen helt siden vikingetiden. Fisken er en god kilde til proteiner, vitamin B 12 og selen.

Retten fra Godt Levert i dag, er for all del en smakfull rett. Dog kan den krydres noe opp, da smaken av gulrot uten annet krydder utover salt og pepper ikke er tilstede. Her kan en gjerne røre inn litt godt smør og krydre ekstra med litt muskat. Retten var ellers uten noe form for saus, og var derfor noe tørr, da poteter, fisk, magert bacon vil kreve noe for å dempe tørrheten. Der var kun fett – 20 gr. margarin med til steking av fisk. Retten manglet ellers 75 gr. fisk, som er betydelig. Skulle være 400 gr. – var kun 325 gr. Hadde du manglet denne mengde ved kjøp i butikk, til pris av 199,- pr kg, vill du gå tapt av kr. 15,- (utgjør ca. 19%). Ellers var det som sagt en helt grei sammensatt rett. I en lavkarborett, ville jeg fjernet gulrot og erter, samt poteter. Brukt grønn asparges og blomkål som poteter. Gjerne litt spinat eller grønnkål isteden for erter.
Her kunne du kjørt på med godt smør.

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 350 gr. kokte poteter.
  • 400 gr. gulrotmos.
  • 400 gr. skreifilet m/skinn.
  • 100 gr. filetbacon.
  • 125 gr. grønne erter.
  • 20 gr. margarin. (1 ss).
  • 50 gr. sitron i båter. (1/2).
  • salt og pepper. Smak til med ønsket mengde.

Inneholder: 1513 gr. 1360 kcal. – 31,1 gr. fett – 101 gr. kbh. – 26,1 gr. fiber – 137,6 gr. protein – 10,5 gr. salt.

 

  1. Start med å skrelle poteter og eventuelt gulrot, om den ikke allerede er av den skrelte varianten.
  2. Gulrot kuttes i mindre biter, settes til kok med litt salt i vannet. Behov for noe lengre koketid enn poteter.
  3. Poteter kokes ca. 20 – 25 min. Lettsaltet vann.
  4. Når gulrot er ferdig kokt, kjøres det til en gulrotmos. Smak til med salt og pepper.
  5. Poteter siles og holdes varmt.
  6. Bacon stekes lett på begge sider. Siden det er magert, vil det ikke bli veldig sprøtt.
  7. Ha margarin i samme stekepanne, og stek fisken 2-3 min. på hver side.
  8. Ha til slutt erter og bacon i samme panne, og lun dette opp.
  9. Anrett og nyt de gode smaker.
  10. Ha gjerne smeltet smør til om ikke du går for Roedè varianten. Da skal du jo ha minst mulig fett.
    Om du øker til 60 gr. margarin, øker kcal til 1630 kcal. Dvs. ca. 585 kcal pr porsjon.

Roedè porsjonen er satt til:

  • 125 gr. fisk.
  • 150 gr. potet.
  • 150 gr. gulrotmos.
  • 1 ss. bacon.
    Dette skal tilsi 400 kcal.
  • Om du holder deg til denne porsjonen, er ikke erter medregnet, noe som vil si at erter her er unødvendig, da vi bestilte Roedè kasse. Ellers for mye av:  Poteter – 50 gr. Fisk – 150 gr. Gulrotmos – 100 gr. 2 ss. bacon. Mener derfor at retten er til 3 porsjoner – 2 voksne – 1 barn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pannestekt skreifilet.

1 kommentar

    1. Åh. Det høres jo og ser godt ut, men jeg vet jeg ikke liker fisken. Ellers ville dette vært himmelsk å prøvd. Jeg liker kun laks og ørret. Synd å være kresen til noe som er så bra for kroppen. Skulle virkelig ønske jeg likte mer fisk, men jeg har prøvd så mye og ingenting faller i smak. 🙁

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg