Reklame | Krydra.no Krydder i maten. Norrona.net - tallerken fra Benedikt serien.
Fusilli er en type pasta. Den kan også kalles eliche, tortiglioni eller spirali. Fusilli er formet som skruer, og kalles ofte pastaskruer på norsk. Den fås i både ufarget og farget type, typisk «tricolore» med hvit, orange og grønn i samme pakke. Her har jeg brukt Eco økologisk fusilli fra Eldorado. Bruk ellers det du ønsker. Hvis du er usikker på hvor mye pasta du skal beregne per person, bruk følgende huskeregel: 100 gram ukokt pasta per person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 gram tørr pasta veier litt over 200 gram når den er ferdig kokt.
Valg av pølse, er også opp til deg hva du ønsker av smak. Eks: Wiener, kjøttpølse, Italiensk, mm, eller som her – en Vossakorv.
Oppskrift 3 porsjoner.
- 1 pk. 350 gr. Vossakorv – Gilde. (Kr 39,90)
- 300 gr. fusilli. ( Kr 9,-)
- 1 bx. Mutti hakkede tomater. ( Kr 10,- / tilbud).
- 50 gr. Padron paprika, eller grønn paprika. ( Kr 6,23)
- 100 gr. løk – gul. ( Kr 2,-)
- 70 gr. gulrot. ( Kr 1,04)
- 2 ss margarin / smør + litt olivenolje til steking. ( Kr 2,-)
- 1 ts. timian / oregano. ( Kr 0,30)
- Salt og pepper kvernet. ( Kr 1,-)
- 2 ss – 10 gr. raspet parmesan. ( Kr 4,-)
Pris for retten: Ca. kr 75,-
- Kutt pølse i passe biter – terninger eller halve skiver.
- Løk, paprika og gulrot kuttes i passe biter.
- Gryte med vann og greit med salt settes på kok. Når det bobler, helles fusilli i, og koker ca. 10 min.
- Grønnsaker og pølser freses et par minutter før Mutti tomater helles over. Krydre med timian, salt og pepper.
- La dette koke like lenge som pasta.
- Anrettes med raspet parmesan på topp.
Serveres gjerne med godt brød, som f. eks focaccia – se oppskrift under Bakst.