Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.
Rabarbra og jordbær er det mange som forbinder med sommeren. Rabarbra høstes til St. Hans, men også senere. Etter hvert som sesongen avtar, blir rabarbraen mer trevlete. Jordbær, er i sesong fra mai/juni og utover høsten. Der finnes omtrent 17 slag jordbær.
Jordbær er en planteslekt i rosefamilien, flerårig urte med spiselige bær. Jordbær vokser på den nordlige halvkule, og i Andesfjellene.
Ble tidlig brukt i folkemedisin som middel mot frostknuter, som innvendig mot steinsmerter, gallestein, nyrestein og blærestein.
Saften ble brukt til behandling sammen med salt på gamle sår. Vi bruker selvsagt jordbær i desserter. Det deilige røde bæret, Norske bær, er vel av verdens beste bær. Med sin lange modningstid, blir bæret friskt og føles søtt, selv om jordbær har en surhet på pH 5,5-6,5.
Rabarbra pH 6,5 – 7,0. Følelsen i munnen sier noe annet. Her kommer den deilige suppen.
Oppskrift 8 porsjoner.
- 1,2 kg rabarbra.
- 800 gr. jordbær – frossen eller ferske.
- 250-300 gr. sukrin gold søtning.
- 1 stk. vaniljestang – Bourbon Madagaskar.
- 1 stk. stjerneanis.
- 1 stk. kanelstang.
- 7,5 dl, vann.
- 8 ss. Gresk vaniljeyoghurt – eller kesam.
- Skrell og kutt rabarbra i ca. 2 cm. biter.
- Del og skrap ut av vaniljestangen.
- Ha alle ingredienser i en gryte, unntatt yoghurt.
- La det koke i ca. en time, til alt blir mørt.
- Ta ut vaniljestang
- Smak til om du ønsker suppen søtere.
- Kjøl ned suppen, om ikke du ønsker den varm.
- Ha i en spiseskje yoghurt i hver porsjon.