Risotto med musserende vin.

Risotto laget med musserende vin, asparges og røket laks, samt vaktel egg.

Rundkornet ris fra Po slettene i Italia. Vercelli er av mange steder der det dyrkes ris. I Italia dyrkes der rundt 230000 hektar ris i året.

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 1/2 charlotte løk i små terninger.
  • 1/2 kopp ris. ca 1 dl.
  • 1 kopp musserende vin – ikke for søt. ca 2 dl.
  • ca 2 kopper buljong, kraft.

Risen freses sammen med løken i ca 1 min. Spes så med musserende vin, litt etter litt. La koke ut før neste påfyll.
Fortsett slik med kraften, litt etter litt. La det koke inn mellom hver gang dun tilsetter væske. Koketid ca 20 min.
Skal være “al dente” , kokt så lenge at den er myk nok til å spises, men fast nok til å gi litt motstand når den tygges. Dette anses å være den «korrekte» måten …

Garnityr:

  • 4 stk grønne asparges i passe biter. Dampes ca 2 min.
  • 4 skiver røket laks i strimler.
  • 3 stk kokte vaktel egg. koketid, ca 3 min.
  • Litt raspet parmesan.
  • Kvernet pepper og litt salt.
  • Persille til pynt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg