Rømmegrøt, Festmat med spekemat.

Reklame | Krydra.no Kanel, økologisk.

Rømmegrøt er en norsk rett med lang historie; en grøt der rømme er basisingrediens. Andre viktige ingredienser er melk og hvetemel. Tidligere ble rømmegrøt anvendt til spesielle anledninger, så som eksempelvis ved barsel, slåttegrøt og Jonsok. Man finner litt ulike oppskrifter avhengig av hvor man befinner seg i landet. På Vestlandet brukte man ofte semulegryn i tillegg.

(Wikipedia)

I denne oppskriften som her kommer, er grøten kokt med miks av hvetemel og semulegryn. Serverer også spekemat til, samt rosiner.

 

Oppskrift til 3 personer.

  • 6 dl. sæter rømme.
  • 7 dl. h – melk.
  • 0,6 dl. semulegryn.
  • 1,4 hvetemel.
  • 1 ts. salt.

Tilbehør: God spekemat, sukker, godt smør og rosiner. Mengde er individuelt.

Bland rømme, melk og egg (kan utelates). Rør inn melet, og kok opp under svak varme til den “skyter” (dvs. at fett/smør koker ut). Ha i en teskje salt.

Mange bruker også vannkringle, flatbrød eller sukkerkavring,
Det finnes også lokale varianter hvor grøten serveres med både rakfisk, røkt ørret, hardkokte egg eller rosiner.

 

Rømmegrøt med spekemat.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg