Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.
Stekt kyllingfilet på sorthavre.
Kyllingfilet finnes i mange forpakninger. Her må en bare sjekke godt kilopriser før en handler. En kan se seg blind hos de forskjellige butikk kjeder i deres utvalg. 2 pk, 3-4 pk, storforpakninger på 1,4 kg eller mer. Fersk eller frossen filet.
Meny har fersk kyllingfilet fra Kyllinggården til kr 155,- pr. kg i 1,4 kg. pakke. Rema har filet fra Solvinge, 1 kg pk. til kr 158,20 pr. kg. Her må en sjekke. Hos Gigaboks, som ikke finnes alle steder i landet, får du filet til kr 127,60 pr. kg.
Jeg valgte her Meny som butikk.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 2 stk. kyllingfileter, delt i 8 tynne fileter.
- 1,3 dl. svarthavre ris – økologisk.
- 1 stk. middels gulrot i tynne skiver halvmåneskiver.
- 1/2 gul paprika i strimler.
- 1/3 squash i halvmåneskiver.
- 1 liten rødløk i tynne båter.
- 2 stk. middels sjampinjonger i båter.
- 1 hvitløksfedd i små terninger.
- 2 ts. buljong pulver, grønnsak, økologisk.
- 1/2 ts. sitroningefær, finmalt, økologisk.
- 10 grønne, økologiske pepperkorn støtes.
- 2 ts. Petalos flaksalt.
- olivenolje til steking.
Retten inneholder: 890 g. – 46 g fett – 60,8 g kbh. – 102,6 g proteiner – 1113 kcal.
Ettersom dette er en VLCD rett, er der ikke saus til retten. Det er krydderet som gjør smakene i retten.
Krydder kommer fra Krydra.no.
Kjøp ditt krydder på nett, registrer deg.
- Start med å skylle havreris i kaldt vann. Settes så til kok i godt med vann, som om du skulle koke pasta.
Ha litt salt, hvitløk og buljong i vannet. Kokes i ca. 20 min. - Når det er ca. 10 min igjen, stekes kyllingfilet og grønnsaker hver for seg.
- Kylling skal være gjennomstekt, men ikke for mye steking, da kylling vil bli tørr.
Krydres med sitroningefær blandet med litt salt, og grønn pepper. - Sil havrerisen, og smak den til med litt mer salt om nødvendig.