Stekt villkveite med rekesmørsaus og reker. (Lavkarbo).

Reklame | Krydra.no

I dag var jeg innom Barbu Fiskebutikk og fikk kjøpt villfanget kveitefilet. Herlig fisk til en meget god pris – kr 199,- kg. ( Billig). Dette er min nærbutikk, kun noen meter unna dørterskelen. Barbu Fiskebutikk har et godt utvalg av fersk fisk og skalldyr gjennom uken.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

Inneholder: 2423 kcal – 224,2 gr. fett – 9,6 gr. kbh – 7,5 gr. fiber – 87,6 gr. protein.

  1. Kveita kom med skinn på fileten. Ta den vekk om ikke du får skinnfri, som sikkert blir dyrere. Kan godt bruke kveiteskiver isteden.
  2. Rense reker. Av 200 gr. får du ca. 80 gram igjen.
  3. Ha rekeskallet sammen med skallet fra sjalottløken, estragon, litt salt, støtet pepper og sennepsfrø og eddik i en gryte. Fyll på med vann like over skallet. La dette koke i ca. 15 – 30 min. Du har da igjen ca. 1 dl. kraft.
  4. Kutt brokkoli opp i mindre biter.
  5. Blomkål deles i 4 buketter.
  6. Ha fløte og kraften fra reker i en liten gryte. La det koke noe inn, før 50 gr. smør røres inn litt etter litt. Krydre med litt kryddermiks som nevnt tidligere. La det koke noe inn. Holdes varmt.
  7. Stek brokkoli med 50 gr. smør og olivenolje. Krydre lett med kryddermiks.
  8. Fisken stekes på middels varme sammen med sjalottløk, resten av smør og 3 ss olivenolje. Krydre med resten av kryddermiks. Stekes ca. 2 min på hver side – fisk ca. 2 cm tykk filet.
  9. Blomkål kokes i ca. 3 min.
  10. Ha skrelte reker i når du snur fisken.
Stekt villkveite med rekesmør og reker.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg