Reklame | Krydra.no
I dag var jeg innom Barbu Fiskebutikk og fikk kjøpt villfanget kveitefilet. Herlig fisk til en meget god pris – kr 199,- kg. ( Billig). Dette er min nærbutikk, kun noen meter unna dørterskelen. Barbu Fiskebutikk har et godt utvalg av fersk fisk og skalldyr gjennom uken.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 350 – 400gr. kveitefilet.
- 200 gr. ferske reker.
- 180 gr. brokkoli.
- 150 gr. blomkål.
- 30 gr. sjalottløk.
- 0,5 dl kremfløte.
- 1 dl kraft fra koking av rekeskall.
- 150 gr. smør.
- 1 tsj. estragon – tørket.
- 1 tsj. Kampotpepper, hvit hel – Krydra.no
- 1 tsj. Afrikansk snøflak salt – Krydra.no
- 1 tsj. sennepsfrø, gule, hele – Krydra.no
- 6 ss. olivenolje.
- 3 ss eddik.
- 150 – 200 gr. poteter for de som ønsker det. ( Ikke lavkarbo).
Inneholder: 2423 kcal – 224,2 gr. fett – 9,6 gr. kbh – 7,5 gr. fiber – 87,6 gr. protein.
- Kveita kom med skinn på fileten. Ta den vekk om ikke du får skinnfri, som sikkert blir dyrere. Kan godt bruke kveiteskiver isteden.
- Rense reker. Av 200 gr. får du ca. 80 gram igjen.
- Ha rekeskallet sammen med skallet fra sjalottløken, estragon, litt salt, støtet pepper og sennepsfrø og eddik i en gryte. Fyll på med vann like over skallet. La dette koke i ca. 15 – 30 min. Du har da igjen ca. 1 dl. kraft.
- Kutt brokkoli opp i mindre biter.
- Blomkål deles i 4 buketter.
- Ha fløte og kraften fra reker i en liten gryte. La det koke noe inn, før 50 gr. smør røres inn litt etter litt. Krydre med litt kryddermiks som nevnt tidligere. La det koke noe inn. Holdes varmt.
- Stek brokkoli med 50 gr. smør og olivenolje. Krydre lett med kryddermiks.
- Fisken stekes på middels varme sammen med sjalottløk, resten av smør og 3 ss olivenolje. Krydre med resten av kryddermiks. Stekes ca. 2 min på hver side – fisk ca. 2 cm tykk filet.
- Blomkål kokes i ca. 3 min.
- Ha skrelte reker i når du snur fisken.
0 kommentarer