Reklame | Krydra.no Alt av krydder og urter på nett.
Tiden er igjen inne for å høste av naturens goder. Ramsløken har funnet på ny veien gjennom løvet, og stutter med sine nye grønne blader mot oss. Vi har funnet et perfekt sted for å høste denne gode urten, med smak av hvitløk. En ypperlig urt som egner seg godt som pesto, i urtesmør, salt med ramsløk, tørket til senere bruk, eller i olje. Pesto med ramsløk, er mer smak i enn om den lages på basilikum, som kanskje mange forbinder pesto med. Her er det bare å nyte de gode smaker.
Forleden kjøpte jeg en stor baguette på Meny. Grov type. Her har jeg laget en toast med god topping, som kan inne litt om Caprese, men med ekstra spekeskinke på toppen.
Oppskrift 2 personer.
Oppskrift på Hjemmelaget Ramsløkpesto – følg denne linken.
- 4 litt tykke toast.
- Tine naturell Kremgo smørost.
- 4 skiver spekeskinke – den slag du ønsker.
- 4 mini plommetomater, eller cherrytomater delt i 2.
- 4 klyper ruccola.
- Litt fersk kvernet pepper.
- Toast stekes litt i en tørr panne. Ha gjerne litt olivenolje på før du legger den siden ned i stekepannen. La toast bli lett brunet.
- Ta toasten ut, og kjøl dem litt ned, før du smører dem med Tine ost. Gjerne et godt lag.
- Smør så på ramsløkspesto.
- Topp med ruccola, spekeskinke, tomater, og kvern til slutt litt pepper på.
Dette er en enkel og god starter. Om du ønsker en vegetar variant, er det bare å ta bort spekeskinken.