Reklame | Krydra.no salt, krydder og urter mm.
Tiden for innhøsting av ramsløk. De små spirene som nå dukker opp fra lauvdekket, gir oss snart den gode smaken av “Nordens Hvitløk” En herlig urt, som vokser i skyggefulle bar- og løvskoger i lavlandet fra Østfold og Trøndelag.
Ramsløken brukes i matlaging, i salater, tilsatt i smør, gryteretter, pesto, salt – da tørket og tilsatt i salt, tørket som annet krydder, i supper, mm. Jeg lager smør, salt og pesto hvert år på denne smakfulle urten. Her kommer oppskrift på Pesto.
Ramsløksmør kommer også.
RAMSLØKPESTO LAGET PÅ MANDLER.
(Gir ca. 350-375 gr. pesto.)
- 1) 100 gr. ferskplukket ramsløk
- 50 gr. skåldede mandler
- 80 gr. Raspet parmesan Reggiano.
- 1,25 – 1,50 dl. Olivenolje.
- 1/2 ts. Afrikansk snøflak (Krydra.no).
- 2 ss hvitvinseddik.
- Ha alle ingredienser i en foodprosessor. Kjøres glatt, ca. 3-4 min.
- Finn frem glasskrukke – type Norgesglass.
- Glasskrukke må kokes og tørkes før bruk. Dette for å få steriliserte glass. Gir lenger holdbarhet.
- Når pesto er ferdig, fylles glasskrukke med pesto.
- Står det godt kjølig, kan det gi inntil 1 år holdbarhet.
- Ved bruk, kan du godt fylle på med olivenolje som dekker pesto for hver gang.
0 kommentarer