Torsk på rødkål.

Reklame | Krydra.no Alt krydder til maten. Norrona.net tallerkener.

Rødkål kan brukes på samme måte som hvitkål. Du kan spise den rå i salater, du kan ha den i supper eller bruke den som tilbehør til middagen. Kålen kan kokes, stekes, dampes, stues eller du du kan ha den i en wok. Det er også godt å fylle kålen med for eksempel kjøttdeig eller farse. Vitaminet gjør det lettere for kroppen å ta opp jern. Kombinerer du rødkål med jernrikt tilbehør, for eksempel en blodig biff, andebryst, innmat eller annet kjøtt, får du et sunt vintermåltid og er godt dekket når det gjelder jern, C-vitamin og proteiner. Til julematen passer rødkål utmerket på samme måte som surkål. I retten som her kommer, har jeg rødkål til torsk. Smaken var utsøkt.

 

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 700 – 800 gr. torskefilet.
  • 600 – 800 gr. poteter.
  • 120 gr. hakkede mandler.
  • 200 gr. aspargesbønner.
  • 150 gr. smør.
  • 0,5 dl. fløte.
  • Litt muskat, salt og pepper.
  • 500 gr. rødkål.
  • 1 dl. solbærsaft.
  • 2 dl. vann.
  • 1 dl. eddik.
  • 2-3 ss brunt sukker / Sukrin goald.
  • 1 ts. fennikel frø.
  • 1/2 ts kvernet sort pepper.
  • 2 ts. Hawaiisalt, rød gull Alea.
  • 1 eple – raspet.
  1. Rødkålen kuttes i fine strimler og has i en passe stor gryte. Ha også i raspet eple, fennikelfrø, salt, pepper, solbærsaft, eddik, vann og sukker. La dette koke til kålen blir mør. Tid som poteter.
  2. Poteter skrelles og kokes møre. Ca. 20 – 40 min, alt etter størrelse på poteter. Lag så potetmos på poteter. Tilsett fløte, smør, og krydre med litt muskat, salt og pepper.
  3. Når rødkål er ferdig, dampes aspargesbønner i lettsaltet vann i ca. 5 min.
  4. Fisken stekes i litt smør. Dette går raskt. Salt og pepper på. Ta ut fisken, og rist mandler i smøret. Tilsett resten av smøret til slutt, og rør om. Der bør være ca. 2 ss smør til hver når du øser over retten.
  5. Anrett og nyt de gode smaker.

Torsk på rødkål.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg