I mange år som ferskvaresjef i en av våre store kjeder, fra 2002-2012, kuttet vi bort mye av det vi da kalte grillbein av ribbestykket på svineribben. Den tid krydret og pakket vi disse grillbein og solgte dem for 39,90 kr kg. I dag selges dette som “Sparerib”, marinert eller krydret, og selges for godt over kr 100,- pr kg. Tidene har endret seg, som priser. Denne retten, er ut fra et ribbestykke jeg hadde liggende i fryden etter julen. Skar ut ribben fra dette stykket, som var nok til 2 personer. Resten av ribbestykket, bruker jeg til den Italienske deilige Porchetta – ribberull fylt med deilige urter. Kommer i en annen oppskrift noe senere.
Oppskrift 2 porsjoner.
- Ribben fra 1 stk. tynnribbe.
- 2 maiskolber.
- 1/2 rødløk.
- 3 stk. middels tomater i terninger.
Bruk gjerne San Marzano tomater som her. - 3 ss bbq saus.
- 2 ss balsamico.
- 3 ss olivenolje.
- 2 ss ramsløksmør – finnes oppskrift her. Selvsagt kan dere bruke annet kryddersmør eller smør.
- Salt og pepper.
- Spareribs krydres med salt og pepper, og stekes i airfryer på 190 ºc i totalt ca. 35 min.
Etter 20 min, snur du spareribs og legger med maiskolber smurt med litt smør i de siste 15 min. - Tomater kutter i terninger, eller om du bruker minitomater, deles disse i 2. Løken kuttes i tynne båter. Mikses så med balsamico, olivenolje, litt salt og pepper.
- Når kjøtt og mais er ferdig, smører du ramsløksmør – kryddersmør på maisen. Gjerne litt salt og pepper. Pynt gjerne med basilikum. Legg opp retten og nyt.
Retten ble servert med en deilig rosevin fra Piemonte. Piero Martinelli Piemonte 100 cl.
Druer: Barbera 20%, Dolcetto 80%. Sukker 3 g/l, Syre 6,1 g/l. Frisk og god rosevin.