Dette er en rett fra Liguria, vestkysten av Italia. Liguriske fiskere dristet seg elt til de nordeuropeiske farvann, og brakte med seg klippfisken, denne spesialiteten tilbake til Italia. Retten ligner litt på den Norske retten – plukkfisk.
Oppskrift 4 personer.
- 400 gr. ferdig utvannet klippfisk – følg vanneprosedyre på pakken.
- 300 gr. potet.
- ½ sitron.
- 3-4 ss hvitvinseddik.
- 2 ss hvitløksolje, eller 1 fedd blandet med olivenolje.
- Noen stilker bladpersille, finhakket.
- 1 dl olivenolje.
- Kvernet alt og pepper. – Krydra.no
- Fisken vannes først over flere døgn.
- Skrell poteter. Deles i mindre biter, kokes til de er møre.
- Fisken trekkes i lettsaltet vann, til fisken begynner å flake, ca. 5-6 min.
- Sil vannet fra fisk og poteter.
- Bland så sammen fisk og poteter.
- Tilsett sitronsaften av ½ sitron, hvitløksolje og hakket persille. Salt og pepper til passe smak.
- Alt blandes med en gaffel. Massen skal være litt grov.
- Form til 4 passe kaker, eller stikk dem ut med en passe form.
- Anrettes med god toast eller en foccacia.
0 kommentarer