Jordskokk, eller jordartisjokk.

Denne smakfulle knollen, stammer fra Nord-Amerika. Urfolket dyrket denne, og der ble funnet jordskokk – eller jordartisjokk,
helt tilbake på tidlig 1600-tallet. Det er en flerårig urt i korgplantefamilien . I motsetning til poteter, tåler denne knollen å overvintre ute. Kan minne litt om ingefærroten i fasong. I Norge ble den først omtalt 1634, altså lenge før poteten kom på bordet. Det finnes flere måter å bruke denne i matlaging. Inneholder mye inulin. Inulin har en svak søtlig smak.

 

Oppskrifter med denne knollen kommer senere.

Jordskokk.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg