Porchetta – Italiensk ribberull, salat med vannmelon og fetaost.

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.

Pinsen 2022, ble det tur til Rauland, der jeg og min kone besøkte familie. Ny hytte, flotte omgivelser og et topp vær, gjorde pinsen til ren nytelse. Mat og godt å drikke ble det også tid til. Middagen etter å ha beiset hyttevegger, ble skikkelig sikringskost. Porchetta byr på topp smaker av urter, fettstruktur og ellers proteiner en har behov for. Sammen med poteter stekt i fettet fra porchetta, og en deilig salat med vannmelon og fetaost, ble det et herlig måltid. Hadde ellers med hjemmelaget ramsløksmør og pesto som tilbehør til retten.

 

Oppskrift 6-8 porsjoner.

  • 2,25 kg porchetta. Ferdig fra Meny.
  • 12 – 16 poteter, skrelte og delt i 2.
  • 1/2 blomkål i små buketter.
  • 4 stk. vårløk i skråskjærte skiver.
  • 1/2 middels stor vannmelon i terninger.
  • 1/2 glass marinert fetaost.
  • 1/2 agurk i terninger.
  • 3 ss. eddik.
  • 1 ss sukker.
  • 4 ss olivenolje.
  • Litt salt og pepper
  1. Ta ut porchetta og la den stå på disken 1 times tid.
  2. Sett stekeovn på 100 °C, og sett inn porchetta som du krydrer mwed salt og pepper.
  3. La porchetta steke i ca. 2,5 timer. Sett så ovnen på 125 °C, og la porchetta steke videre i ca. 1 time til.
    Ovnen settes på 225 °C, poteter legges så i pannen med kjøttet, og porchetta og poteter stekes i ca. 0,5 time – til sprø svor, og poteter er ferdige.
  4. Salaten med vannmelon, fetaost, agurk og blomkål lages når du har satt opp ovnen til 225 °C.
  5. Porchetta skjæres i passe skiver. Anrettes på poteter, servert med salat, ramsløksmør a part. ( Ved siden av).

Denne retten kan nytes hele året gjennom. Også topp på grillen. Pass da på så du steker på indirekte varme. Ellers vil svoren svi seg raskt.
Om du lager en mix salat uten vannmelon, og dropper poteter, blir dette en lavkarborett.

 

Porchetta, salat med vannmelon og fetaost.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg