Reinsdyrfilet med potetmos på mandelpotet.

En smakfull rett med viltkjøtt, kombinert med pære, selleri, druer, sopp, rosenkål og løk. Mandelpoteter som tilbehør.

Oppskrift 4 porsjoner.

  •  600-800 gr. rein ytrefilet.
  • 800 gr. mandelpotet, skrelles, kokes møre.
  • 1 pose rosenkål.
  • 2 stk. middels gulrot i terninger.
  • 1 stk. stor gul og rød løk i båter.
  • 200 gr. røde druer, deles. 100 gr. smør til potetmos.

Saus:

  • 250 gr. sjampinjong i skiver.
  • 4 dl kremfløte.
  • salt, pepper og litt timian.
  • 1 ss maizena.
  • Fres soppen i litt smør. Ha i fløte, salt pepper og maizena. La sausen koke til den tykner lett. Ha i timian til slutt. Settes på svak varme til resten er ferdig.

Pære og sellerirot syltetøy:

  •  250 gr. pære i terninger.(uten skall og kjerne).
  • 125 gr. sellerirot i terninger.
  • 1,25 dl sukker og like mye vann, saften av 1/2 sitron.

Alt blandes her, og kokes til det er mørt og kokt inn til et syltetøy.

Mandelpoteter lages der potetmos av. Tilsettes salt, pepper, smør røres inn, og 4 ss med pære og sellerirot syltetøy. Stek så ytrefileten, som kun trenger noen minutter på hver side. Tilsett litt stenfrie druer og 2 ss honning, la dette frese med et par minutter til. La hvile. Rosenkål og gulrot kokes lett i ca.5 min. Siles fra vannet, og stekes sammen med løken. Druer tilsettes like før servering. Retten serveres med resten av pære og sellerirot syltetøyet. Mmmm.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg