En smakfull rett med viltkjøtt, kombinert med pære, selleri, druer, sopp, rosenkål og løk. Mandelpoteter som tilbehør.
Oppskrift 4 porsjoner.
- 600-800 gr. rein ytrefilet.
- 800 gr. mandelpotet, skrelles, kokes møre.
- 1 pose rosenkål.
- 2 stk. middels gulrot i terninger.
- 1 stk. stor gul og rød løk i båter.
- 200 gr. røde druer, deles. 100 gr. smør til potetmos.
Saus:
- 250 gr. sjampinjong i skiver.
- 4 dl kremfløte.
- salt, pepper og litt timian.
- 1 ss maizena.
- Fres soppen i litt smør. Ha i fløte, salt pepper og maizena. La sausen koke til den tykner lett. Ha i timian til slutt. Settes på svak varme til resten er ferdig.
Pære og sellerirot syltetøy:
- 250 gr. pære i terninger.(uten skall og kjerne).
- 125 gr. sellerirot i terninger.
- 1,25 dl sukker og like mye vann, saften av 1/2 sitron.
Alt blandes her, og kokes til det er mørt og kokt inn til et syltetøy.
Mandelpoteter lages der potetmos av. Tilsettes salt, pepper, smør røres inn, og 4 ss med pære og sellerirot syltetøy. Stek så ytrefileten, som kun trenger noen minutter på hver side. Tilsett litt stenfrie druer og 2 ss honning, la dette frese med et par minutter til. La hvile. Rosenkål og gulrot kokes lett i ca.5 min. Siles fra vannet, og stekes sammen med løken. Druer tilsettes like før servering. Retten serveres med resten av pære og sellerirot syltetøyet. Mmmm.
0 kommentarer