Reklame | Krydra.no Alt av krydder i maten.
Tiden nærmer seg for å høste av naturens godbiter – Ramsløk. Heldig som jeg er, hadde jeg igjen ramsløksmør fra i fjord. Holder seg godt i frysen om det er godt pakket. Bakepapir, clingfilm og folie. Når solen får sendt sine stråler ned i de dypeste rotsystemer av lauvskogen, vil der bli høstet ramsløk. Her kommer en oppskrift med denne herlige urten – Nordens hvitløk.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 200 gr. salma laksefilet.
- 100 gr. torskefilet.
- 4 stk. grønne asparges.
- 8-10 stk. små poteter – som f.eks morenepoteter eller perlepoteter.
- 1 middels gulrot – strimlet. Ca. 70 – 100 gr.
- 30 gr. purreløk i skiver.
- 30 gr. fennikel i strimler/skiver.
- 40 gr. eller 4 skiver ramsløksmør.
- 0,75 dl tunfisksaus – rester fra tunfiskdressing. Følg link til oppskrift.
- Litt salt, pepper og tørket tang som krydder. Tangen har jeg høstet og tørket selv. Følg link til oppskrift.
- 2 ss. smør og litt olivenolje til steking.
- Vask poteter og sett dem på kok. Ca. 20 min.
- 3 cm. kuttes av asparges. Deles i 2. Kokes med potetene de siste 10 min.
- Grønnsaker freses i litt smør og olivenolje.
- Poteter og asparges freses i litt smør og olivenolje, og legges over i pannen til grønnsaker etter lett bruning.
- Fisken stekes så i samme panne som poteter. Ha i litt mer smør, om du trenger det.
- Krydres til slutt med krydderblandingen av salt, pepper,(og tang).
Torskefileten – her brukt tynneste delen av torskesiden, skiver seg raskt. Når jeg legger opp, bruker jeg en ring og trykker fileten sammen.
Samme med grønnsaker. foruten asparges. Se ellers bildet.
1 kommentar
De så godt ut.