Roastbiff med tunfiskdressing. (Lavkarbo).

Reklame | Krydra.no Alt krydder i maten. Mye økologisk - rimelig krydder til knall kvalitet.

Det er påsketid, og vi skal fråtse i godbiter. Påsken består mye av mat, med familien eller gode venner, eller helt alene om det er det du ønsker, eller ikke har noen å feire med. Likevel kan du nyte denne høytiden. Mat kan en godt lage for seg selv. Nyt påsken.

Her kommer en rett som er litt lik en Italiensk rett, “Vitello Tonnato”.
Vitello Tonnato er en kjent italiensk matrett, ofte servert som forrett, men også som hovedrett. Retten serveres kald eller romtemperert og består av finskåret indrefilet av kalv som danderes på en tallerken, helst flatt, og slik at det dekker hele tallerkenen. (Wikipedia).

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 10-12 skiver roastbiff.
  • 2 never ruccola salat.
  • 6 småtomater – delt.
  • 1 stk. vårløk i skiver.
  • 3 strimler paprika . ternet.
  • 10 skiver agurk i strimler.
  • 2 ss. raspet parmesan.

Dressing:

  • 50 gr. tunfisk – stekt/kokt7hermetisk i olje. Ha da med oljen.  Her bruker jeg rester fra dagen før ( Tunfiskbiff).
  • 1 – 2 eggeplommer.
  • 1 ts. sennep, eller knuste frø.
  • Litt salt og pepper.
  • 2 ss. sitronsaft.
  • ca. 1 dl – 1,5 dl. olivenolje.
  • 1 ts. hvitvinseddik – eller annen eddik. (Lys).
  • Litt kaldt vann om dressing blir for tykk.
    Du vil mulig ha noe dressing til over, som gjerne kan brukes på salater, eller som saus til pasta.
  1. Start med å lage dressingen.
  2. Ha alle ingredienser i en passe høy skål – eller litermål.
  3. Start med 1 dl. olje.
  4. Kjør alt med en stavmikser til alt er blandet. Om dressing er for tykk, sper du med resten av olje, samt litt og litt vann, til dressingen er passe.
  5. Smak til slutt til med salt, pepper, og eventuelt mer syre – sitron og eddik.

Anretning av retten:

  1. Legg skiver av roastbiff på en tallerken.
  2. Ha på en neve ruccola midt på kjøttet.
  3. Ha på dressing, salt og litt pepper, før du har på dressing. 3-4 ss på hver tallerken.
  4. Tomater legges litt rundt her og der.
  5. Parmesan raspes over.
  6. Litt olivenolje over det hele.

Inneholder: 550 gr. – 1562 kcal. – 147,3 gr. fett – 6,8 gr./kbh.- 3 gr. fiber – 50,6 gr. protein. 

Retten kan godt nytes med godt brød, type focaccia eller annet brød du liker. En god smårett i travle hverdager.

 

Roastbiff med tunfiskdressing.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg