Saltrøkt laksesashimi med sennepsmarinert rettich.

Reklame |

Her kommer en rett med smaker fra sennep og mild røyksmak. Rettich, eller oversatt – reddik, en lang rotfrukt i korsblomst familien. Reddik kommer i mange former og varianter. Denne som kalles Rettich, er en lang, hvit reddik, noe mildere i smaken enn sin nære slektning, den røde lille reddiken. Her marinerer jeg rettich i sennepsfrø, som allerede er lagt på glass. Laksefileten – Salma filet, er krydret med
Dansk røkesalt fra Krydra.no, sammen med Sumak, som er et syrlig og godt krydder som kan erstatte syren fra sitron. Sumak er et Libanesisk krydder, og et krydder du ofte finner på bordet sammen med pepper og salt. Sumak er er med på å bringe fremm de naturlige smaker i maten det er tilberedt med. Håper denne retten faller i smak.

Oppskrift 4 porsjoner.

 • 400 gr. Salmafilet.
 • 350 gr. rettich i tynne skiver.
 • 275 gr. syltede sennepsfrø.
 • 150 gr. hjertesalat – stimlet på langs.
 • 2 tsj. Sumac – Krydra.no
 • 2 tsj. Dansk røkesalt – Krydra.no
 • 8 tsj. sæterrømme.
 • 4 kvaster basilikum, eller annen urt – pynt.

Retten er lagt opp på tallerken Lifestyle fra Norrøna.net – type Benedikt.

Inneholder: 1299 kcal – 89,4gr. fett – 16,1gr. kbh – 7,7 gr. fiber – 102,2 gr. protein.

Salmafileten gnis inn med sumak og røkesaltet. Ligger fra morgen til kveld, slik at krydderet kan trekke godt inn. Rettich skiver, legges i skål, og marinert sennepsfrø legges mellom laga, og ligger slik like lenge som laksefileten. Like før du legger opp, kuttes salaten i strimler, fisken skjæres i tynne skiver. Skrap av krydderblanding fra fisken. Ta rettich ut av sennepsmarinaden, legg den i bunn sammen med salat og Salma skiver på rettich. Pynt med 1 tsj. sennepsfrø på topp sammen med urter. Ha sæter rømme rundt. Dette smaker utrolig bra. Server gjerne med en  Santa Sofia ripasso, som passer fint til disse smaker. Dette er utprøvd.

 

Saltrøkt laskesashimi – kokkengeir.blogg.no

 

Krydder i julegave? Hvorfor ikke? Bestill rett hjem, og gi en smakfull gave til de som har alt.

Kjører her en konkurranse. Gå til Krydra.no sin hjemmeside. Bruk rabattkode KokkenGeir2020 i rabattfeltet  når du bestiller, og få 10 % rabatt. (Gjelder ikke ved kjøp av gavekort). Rabattkoden kan kun brukes en gang pr bruker.  Du kan vinne 1 stk. Krydderleksikon, om du er en av de 50 første som bestiller varer eller gavekort fra Krydra.no Trekkes og informeres vinner når 50 kjøp rundes, eller innen 31.12.2020.

Bruk linken her – https://krydra.no/  Bestill varer for kr 500,- eller velg kr 500,- i Gavekort (link)

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg