Reklame | Bakeren og kokken.
I mitt siste innlegg, fortalte jeg litt om Brokkolini. En god og anvendelig grønnsak. Her kommer brokkolini sammen med smørstekt breiflabb. Tar du bort syltet gulrot og reddik, blir dette en topp lavkarborett. Tilfør da heller litt stekte tomater på topp av retten.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 300 g breiflabbfilet.
- 1 pk. brokkolini – 200 g.
- 100 g syltet gulrot.
- 50 g syltet reddik.
- 4 ss smør.
- Salt, pepper og 2 ss sitronsaft.
- 2 ss olivenolje.
- Forbered syltet gulrot og reddiker dagen før. Kok opp lake, nok til 2 passe sylteglass.
Laken består av 1 del eddik, 2 deler sukker, og 3 deler vann. Om du ønsker laken noe mer syrlig, bruker du like deler eddik og sukker. Når laken koker, kjøles den raskt ned.
Gulrot og reddik skjæres i tynne skiver. Reddik kan legges rett i lake. Gulrot må kokes lett i 2 – 3 min, kjøles ned, og legges så i lake. - Kutt breiflabben i skiver, eller fingertykke biter som her. Stekes så gyllen brune i smør og litt olje.
- Brokkolini dampes i ca. 2 min. Bruk damprist – Bakeren og Kokken, om du ikke vil dampe direkte i vann. Vendes så i smør, og krydres med litt salt og pepper.
- Om du går på lavkarbo, erstattes gulrot og reddik med lettstekte tomater. 10 stk. delt i 2 til 2 porsjoner.
0 kommentarer