Reklame | Krydra.no
Her kommer en dessert/ kuvertkake med dobbel krem på topp. En sjokolade/clementine krem og en syrlig ostekrem.
Sjokoladen som er brukt, er Monster sukkerfri melkesjokolade med salt og karamell. Sammen med kremfløte og saft av clementin – appelsin, får sjokolade ganachen en lett syrlig smak.
Oppskrift 9 muffins. (totalt med kremer og topping, ca. 4 gr kbh/stk)
Muffins deig.
- 2 egg.
- 30 gr. smeltet kakaosmør – Krydra.no
- 40 gr. sukrin gold.
- 20 gr. godt støtet (pulver) kakaonibs, rå økologisk – Krydra.no
- 30 gr. sesammel – av malte sesamfrø – lyse.
- 60 gr. mandelmel – (ikke fettredusert)
- 1 ts. natron.
- 2 tsj. fiberhusk.
- 1/2 tsj. kanel, Ceylon, finmalt økologisk – Krydra.no
- 1 klype salt.
- 100 gr. sæter rømme.
- 2 + 18 ss. varm sterk kaffe.
- 6 stk. natreen suketter. (tilsettes 18 ss kaffe).
- 15 stk. hakkede mandler eller paranøtter.
Inneholder uten nøtter, og kun 1 kopp – 30 gr. espresso: 2309 kcal . 134,7 gr. fett – 10,4 kbh – 28,5 gr. fiber – 39,2 gr. protein.
Med utelatte ingredienser: 2621 kcal – 164,6 gr. fett – 12,3 gr. kbh – 31,8 gr. fiber – 46,1 gr. protein.
Sjokolade ganache:
- 1 plate – 85 gr. Monster sjokolade.
- 2 dl. kremfløte.
- 2 clementiner – saften.
Ostekrem:
- 2 pk – 250 gr. Tine kremgo naturell.
- 4 ss sukrin melis.
- 4 ss sitronsaft – eller clementinsaft.
- Sett stekeovn på 180 °C. Bruk over og undervarme.
- Alle ingredienser måles opp – forenkler arbeidet under tilberedning.
- Kakaosmøret smeltes forsiktig, og sukrin røres inn slik at det smelter.
- Pisk opp eggedosis av egg.
- Rør så inn rømme i smør og sukrin blanding, og rør så dette inn i det tørre. Blandes godt.
- Kaffe tilsettes røren. Blandes igjen, og fordeles så i 9 – 10 stk. muffinsformer.
- Stekes så i 12-15 min midt i ovnen.
- Avkjøles før krem påføres.
Ganache:
- Kremfløte kokes opp.
- Knust sjokolade røres så inn litt etter litt, til den smalter.
- Tilføres saften av clementiner, og kjøles ned til du kan sette røren i kjøleskap over natten.
- Sjokoladesausen piskes så opp til du får en fast krem. Ikke for lenge, da den da blir kornet.
Inneholder: 2858 kcal – 146,3 gr. fett – 18,5 gr. kbh. – 16,2 gr. fiber – 16,9 gr. protein.
Ostekrem:
- Ta kremosten ut av kjøleskapet. La den lunes litt.
- Pisk kremosten opp med melis og sitrussaften til du får en god konsistens.
Inneholder: 696 kcal – 67,5 gr. fett – 7,5 gr. kbh (Sukrin melis tas ikke opp i tarmen) – 14,4 gr. protein.
Tilberedning:
- Snu muffins, og dynke hver enkel med 2 ss. kaffe iblandet natreen suketter.
- La dette trekke litt inn. Snu så muffins på hver sin tallerken.
- Sprøytes så med de to kremer. Likt på alle.
- Toppes med ristede nøtter.
- Har i denne desserten dryppet litt sukrin gold sirup på/rundt.