Mocca Muffins med dobbel kremtopping. (Lavkarbo).

Reklame | Krydra.no

Her kommer en dessert/ kuvertkake med dobbel krem på topp. En sjokolade/clementine krem og en syrlig ostekrem.
Sjokoladen som er brukt, er Monster sukkerfri melkesjokolade med salt og karamell. Sammen med kremfløte og saft av clementin – appelsin, får sjokolade ganachen en lett syrlig smak.

 

Oppskrift 9 muffins. (totalt med kremer og topping, ca. 4 gr kbh/stk)

Muffins deig.

  • 2 egg.
  • 30 gr. smeltet kakaosmør – Krydra.no
  • 40 gr. sukrin gold.
  • 20 gr. godt støtet (pulver) kakaonibs, rå økologisk – Krydra.no
  • 30 gr. sesammel – av malte sesamfrø – lyse.
  • 60 gr. mandelmel – (ikke fettredusert)
  • 1 ts. natron.
  • 2 tsj. fiberhusk.
  • 1/2 tsj. kanel, Ceylon, finmalt økologisk – Krydra.no
  • 1 klype salt.
  • 100 gr. sæter rømme.
  • 2 + 18 ss. varm sterk kaffe.
  • 6 stk. natreen suketter. (tilsettes 18 ss kaffe).
  • 15 stk. hakkede mandler eller paranøtter.

Inneholder uten nøtter, og kun 1 kopp – 30 gr. espresso: 2309 kcal . 134,7 gr. fett – 10,4 kbh – 28,5 gr. fiber – 39,2 gr. protein.

Med utelatte ingredienser: 2621 kcal – 164,6 gr. fett – 12,3 gr. kbh – 31,8 gr. fiber – 46,1 gr. protein.

Sjokolade ganache:

  • 1 plate – 85 gr. Monster sjokolade.
  • 2 dl. kremfløte.
  • 2 clementiner – saften.

Ostekrem:

  • 2 pk –  250 gr. Tine kremgo naturell.
  • 4 ss sukrin melis.
  • 4 ss sitronsaft – eller clementinsaft.
  1. Sett stekeovn på 180 °C. Bruk over og undervarme.
  2. Alle ingredienser måles opp – forenkler arbeidet under tilberedning.
  3. Kakaosmøret smeltes forsiktig, og sukrin røres inn slik at det smelter.
  4. Pisk opp eggedosis av egg.
  5. Rør så inn rømme i smør og sukrin blanding, og rør så dette inn i det tørre. Blandes godt.
  6. Kaffe tilsettes røren. Blandes igjen, og fordeles så i 9 – 10 stk. muffinsformer.
  7. Stekes så i 12-15 min midt i ovnen.
  8. Avkjøles før krem påføres.

 

Ganache:

  1. Kremfløte kokes opp.
  2. Knust sjokolade røres så inn litt etter litt, til den smalter.
  3. Tilføres saften av clementiner, og kjøles ned til du kan sette røren i kjøleskap over natten.
  4. Sjokoladesausen piskes så opp til du får en fast krem. Ikke for lenge, da den da blir kornet.

Inneholder: 2858 kcal – 146,3 gr. fett – 18,5 gr. kbh. – 16,2 gr. fiber – 16,9 gr. protein.

Ostekrem:

  1. Ta kremosten ut av kjøleskapet. La den lunes litt.
  2. Pisk kremosten opp med melis og sitrussaften til du får en god konsistens.

Inneholder: 696 kcal – 67,5 gr. fett – 7,5 gr. kbh (Sukrin melis tas ikke opp i tarmen) – 14,4 gr. protein.

 

Tilberedning:

  1. Snu muffins, og dynke hver enkel med 2 ss. kaffe iblandet natreen suketter.
  2. La dette trekke litt inn. Snu så muffins på hver sin tallerken.
  3. Sprøytes så med de to kremer. Likt på alle.
  4. Toppes med ristede nøtter.
  5. Har i denne desserten dryppet litt sukrin gold sirup på/rundt.

 

Muffins med topping av sjokolade og ostekrem.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg