Reklame | Krydra.no
Pasto.no
Norrona.net
Norske grønnsaker er ikke lenger i sesong, så vi må ta til takke med import. Aubergine har jeg jobbet en del med i Italia, og når du kan høste denne fersk rett fra hagen, er det kortreist og godt. Her kommer en rett basert på denne frukten, ja det er en frukt og ikke en grønnsak.
Aubergine kan brukes til mangt. Rulade er en variant. Aubergine nyttes godt i lavkarboretter, da frukten inneholder lite karbohydrater. 6 gr. kbh/100 gr.
Oppskrift 3 porsjoner.
- 400 gr. kyllingkjøttdeig.
- 9 tynne skiver (3-4 mm tykke) aubergine. ca. 300 gr.
- 50 gr. Italiensk salami Milano, eller annen smakfull salami.
- 30 gr. sjalottløk i små terninger.
- 1 tsj Isot Chiliflake – Krydra.no
- 1/2 tsj. Hawaiisalt grønn, Bambus Jade – Krydra.no
- 1 tsj. oregano, skåret – Krydra.no
- 30 gr. hjertesalat.
- 50 gr. isbergsalat.
- 100 gr. tomat.
- 30 gr. grønn paprika.
- 50 gr. agurk.
- 1 ss pesto – her brukt hjemmelaget ramsløkpesto.
- 3 ss sæter rømme.
- 100 gr. raspet hvit ost – gratinering.
- 6ss Olivenolje Mizzicaa – Pasto.no
Retten inneholder: 1272 gr. – 2064 kcal – 165,3 gr. fett – 15,6 gr. kbh – 11,5 gr. fiber – 122,6 gr. protein.
Anrettet på tallerken fra Lifestyle serien Benedikt – Noronna.net
- Start med å kutte 9 tynne skiver med aubergine på langs av frukten.
- Legg skivene på et bakebrett med bakepapir, lett oljet.
- Ha litt olje på toppen av auberginen, og sett dem i ovn på 180 °C i ca. 7 – 10 min. Skal bli lett myke.
- Ta auberginen ut av ovnen, kjøl lett ned.
- Bland kyllingkjøttdeig med finkuttet salami, løk, Isot chili og saltet.
- Fordel kjøttdeigen på de 9 skiver med aubergine, og rull dem til rulader.
- Legges så i en smurt ildfast form, eller tilbake på bakepapiret.
- Topp rulader med raspet ost.
- Stekes i ovnen på 180 °C i ca. 18 – 20 min. Blitt lett gratinert, gyllen farge.
- I tiden dette steke, lager du salat etter ønske, med hjertesalat, isberg, agurk, paprika og tomater.
- Dressing er rømme tilsatt pesto.
2 kommentarer
Kan det ikke være en fordel å steke kjøttdeigen først? Ellers så dette særs fristende ut.
Hei Inger. Om du steker kjøttdeigen først, vil du ikke få den til å binde seg som den her gjør. Blir ellers vanskelig å rulle inn kjøttdeigen i aubergine. Hilsen KokkenGeir.