Reklame |
Dette er en Italiensk inspirert rett, med aubergine med lammekjøttdeig på tomatiserte grønnsaker – aubergine, squash og rødløk.
Retten inneholder det kjente merket Mutti tomater. Tomater fra denne produsenten er verdenskjente. Her er der kun brukt Italienske tomter.
Oppskrift 4 porsjoner.
- 600 gr. lammekjøttdeig.
- 12 skiver aubergine – kuttet i ca. 4 mm. på langs av frukten. ca. 2 auberginer.
- 1 stk. squash i terninger.
- 1 stk. aubergine i terninger. I tillegg brukes endestykker av auberginer du skjærer skiver av.
- 2 stk. rødløk i terninger.
- 1 bx. Mutti Polpa.
- 1 tsj. Hawaii salt, rødt gull Alaea – Krydra.no
- 1 tsj. Banasura pepper, røkt hel – Krydra.no
- 1 tsj. oregano skåret, økologisk – Krydra.no
- 1 tsj. Rosmarin blader, økologisk – krydra.no
- 2 egg.
- 2 ss. parmesanost.
- 0,5 dl kaldt vann.
- 2 ss. smør.
- 1 dl olivenolje. Til steking.
- 8 buketter blomkål.
Inneholder: 3555kcal – 298,4 gr. fett – 60,3 gr. kbh – 37,4 gr. fiber 138 gr. protein.
Retten er lagt opp på tallerkener fra Lifestyle serien fra norrona.net
Bland kjøttdeigen med egg, krydder som støtes sammen i en morten, vann og raspet parmesan. Stek aubergineskiver gylne på begge sider. Bruk olivenolje ved steking. Legges til side for nedkjøling. Ternet aubergine, løk og squash, freses i litt olje, og tilsettes litt av kryddermiksen, samt Mutti tomater, eller annen grovhakket tomat. La dette koke i ca. 1/2 time. Legg 2 aubergineskiver, den ene litt over den andre, og ha i 1 god spiseskje lammedeig i enden av skiver, og rulles så sammen. Legg dem så i en smurt ildfast form eller stekepanne som kan i stekeovnen. Stekes i ca. 20-25 min. Blomkålen dampes de siste 3 min. Litt salt i vannet. En herlig og smakfull rett.