Baconburger toppet med cheddarost og bacon.

Reklame | Krydra.no Alt av krydder i maten. Ønsker du godt krydder, kan du bestille ditt krydder der. Bruk da kode KokkenGeir2021 ved din første bestilling, og få 10% på din første bestilling.

Mai måned er måneden for oppstart av grilling. Dagen er 2 lørdag i mai, med andre ord 15 mai. Det er derfor på tide å sjekke over grillen, fylle opp med gass, grillkull tennvæske – rense over grillrister fra i fjord, som selvsagt burde vært gjort når du satt bort grillen. Nytt av året her i gården, er innkjøp av Ooni Koda 16 – pizzaovn. Gleder meg stort til å lage Italiensk pizza, som nå kan stekes på den skikkelige måten på stein, steketid ca. 1 min. Ovnen skal også brukes til andre matretter, som før ble laget på grill. Det skal testes over en lav sko. Ovnen kom i hus i går, 12 mai, og er snart klar til bruk. Mangler selv gass til oppstart. Ovnen tok kun få minutter å sette opp. For de som ikke har denne type ovn, ønsker jeg selvsagt lykke til med grillsesongen 2021.

Butikk kjedene, har i mange år laget sine egne grillutvalg, sammen med lokale eller importerte kokker. Utvalget er stort, men det går mye i pølser og hamburgere. Du får gjerne miks 3 for 2, noe som gjør det enkelt å kjøpe flere ting å smake på. Husk bare å gi grillen tid før du starter å grille. Dette gjelder spesielt for de som griller over kull. Ikke gjør feilen ved å starte å grille med en gang. Det smaker og lukter tennvæske, noe som ikke er godt. Vent til kullet gløder, da det da gir best resultat. Rens som sagt grillrister, så du ikke blir matforgiftet fra sist du grillet. Ellers er det bare å si lykke til atter en gang.

Oppskrift av 2 burgere.

  • 2 burgere – 300 gr. (Meny).
  • 2 store crisp salatblader.
  • 1 tomat i skiver.
  • 8 agurkskiver. Gjerne suragurk om du liker det.
  • 8 ss hamburgerdressing.
  • 2 skiver cheddar ost.
  • 30 gr. bacon, skiver eller terninger (Tulip). Her kan du selvsagt bruke det bacon du vil.
  • 4 Myk & Rund Havre (Polar) brød.

Baconburger kan du selvsagt også lage selv, men viser at for de som vil ha en lettvinn hverdag, er kjøpeburger helt greit. Der er mange der ute som har en travel hverdag. Et godt tips for de som lager egne burgere, er å bruke storfe høyrygg. Mer fett som gir topp smak. Kvern da kjøttet sammen med bacon, salt og pepper. Kanskje litt sennep for de som liker det. Lag burgere slik du liker dem.

 

  1. Stek burgere til du får en lett rosa kjerne – eller gjennomstekt om du ikke liker rødt kjøtt.
  2. Bacon stekes med på slutten.
  3. Varm gjerne opp (Polarbrød) i på grillen før anretning av burger.
  4. Smør topp og bunn med dressing.
  5. Ha på salat, tomater, agurk på bunnen.
  6. Ha burger på, sammen med ost – smelter av varmen fra burger, og bacon som legges på toppen.
  7. Lokket legges så på, om du da ikke ønsker en “toppless” burger, uten lokk.

Der finner ellers mange burgere å velge mellom. Sjekk ut hva den enkelte butikk har å tilby. Lager du selv, er det kun fantasien som stopper deg. For deg som ikke ønsker bruke kjøtt, kan du bruke fisk, fugl, vegetarisk, vegansk burger. Der finnes da flere varianter veganske oster å velge på. Utvalget er blitt mye bedre for denne gruppe mennesker.

Et eksempel på vegansk er da å skjære aubergine i 1 cm. tykke skiver. Saltes lett, og legges til side i ca. 1 time for å trekke ut vann. Tørres, vendes i mel. stekes gyllen på hver side. Krydre med ønsket krydder. Legg dette så lagvis på samme måte som en vanlig burger.

Ønsker du vegetarisk, og kan ha ost, velger du en Italiensk variant. Stek da tykke tomatskiver, gjerne av bifftomater. Legg lagvis tomater, mozzarella skiver og basilikum – gjerne pesto smurt på bunn og topp. Litt fersk basilikum mellom lagene.

En siste er å steke portobello sopp, og løk i skiver. Legges lagvis. Saftige burgere blir det også av disse varianter.

 

Baconburger.
Baconburger med cheddar og bacon.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg