Breiflabb og scampi spyd på ingefær ris.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.

 

Breiflabb, en stygg fisk som smaker herlig. Dette vil jeg kalle havets indrefilet, uten bein, fast i fisken, og ellers meget god fisk. Breiflabb eller marulk, er en rovfisk i breiflabbfamilien. Den kalles også «sjødjevel» og «havtaske». Wikipedia. Kan bli meget stor. Der er fisket breiflabb opptil 115 kg. 200 cm lang. For det meste halen som nyttes som fileter. Også kjaker kan nyttes.Et midtbein, ellers ikke bein å snakke om. Ta ellers bort de ca 7 lag med skinn/ hinner som dekker fileten. Passer godt på grillspyd, i gryter, eller som en god biff.

2 personer.

  •  200 gr. breiflabb filet, også kalt ulkehaler.
  •  16 rå scampi – renses. Fås også ferdig renset.
  •  1 dl ris, kokes.
  •  30 gr. soltørket tomat.
  •  6 småløk i båter.
  •  6 stk. sjampinjonger i båter.
  •  50 gr. ternet knutekål. Kan også bruke rettich, som ligner litt.
  •  1 charlotte løk i terninger(til risen).
  •  1 tsj. ingefær.
  •  Krydder som salt, pepper, soyasaus, Hp saus. Krydre til slik du ønsker det.
    Jeg bruker mindre salt, mer krydder som smakstilsetting.
  1. Koke risen med ingefær og salt i vannet. Ca. 10-12 min, før den trekkes av platen og hviler seg ferdig.
  2. Lag spyd av ternet breiflabb og scampi. Stekes lett i ca. 3-4 min på hver side. Krydres med salt og pepper.
  3. Grønnsaker freses i smør og olje. Tilsettes salt, pepper, soyasaus og Hp saus like før servering. Vend inn litt mer smør, som utgjør sausen.
  4. Herlige smaker fra sjø, med en tutch av Asia.

Krydder brukt i retten, kjøpes hos Krydra.no. Her kommer link til eventuell bestilling. Bruk kokkengeir10 som kode, og du får 10% på din bestilling. Krydderbestilling. 

Bestill også dine Miron glass til å oppbevare krydder og urter i.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg