Reklame | Krydra.no Kvalitetskrydder og urter på nett.
Burrata er en italiensk ost som kan beskrives som en luksuriøs variant av mozzarella. Den har en fast ytre skall av mozzarella, men inni skjuler det seg en kremet blanding av håndrevet mozzarella og fløte, kjent som stracciatella. Osten har en mild, lett syrlig smak og en utrolig myk tekstur, noe som gjør den perfekt til friske retter som caprese eller som topping på pizza – men den bør legges på etter steking.
Burrata stammer opprinnelig fra Puglia i Italia og ble først laget på 1920-tallet. Tradisjonelt ble den pakket inn i blader fra Asphodelus-planten, som indikerte hvor fersk osten var. I dag finner du den ofte pakket i pose eller boks med saltvannsoppløsning for å bevare kvaliteten. (Info Message Copilot).
Oppskrift 4 porsjoner.
- 2 stk Burrata, eller mozzarella.
- 1/2 pose ruccola.
- 8 ss oliven og tomat tapenade.
- Basilikum som pynt.
- Godt brød, baguette eller foccacia.
- Fordel ruccola på 4 tallerker.
- Del burrata i 4 halvparter.
- Legges på ruccola.
- Ha oliven og tomat tapenade over osten.
- Pyntes med basilikum, og nytes med godt bakverk.