I utgangspunktet, er tapenade en noe grov purè. Ofte laget av grønne eller sorte oliven. Min tapenade, er en miks av oliven, tomater og rødløk. Kall det gjerne en salsa om du vil. Denne er grovere kuttet, men smaker helt topp. Kan brukes til mye. På toast, som tilbehør til kjøtt, fisk eller fugl, eller som topping på en mozzarella eller burrata.
Oppskrift 6 porsjoner.
- 3 stk. San Marzano tomater i små terninger.
- 1/2 rødløk i små terninger.
- 20-30 stk grønne oliven uten sten. Kuttes i små terninger.
- 1 god klype basilikum – små blader. Rives eller kuttes noe mindre.
- 6 ss olivenolje.
- 4 ss balsamico – vanlig type.
- Saften av 1/2 sitron.
- Litt pepper og eventuelt salt.
- Miks alt sammen, og sett det kjølig noen timer.
- Kan ellers stå kjølt i en god stund, om ikke du bruker alt.
Sjekk neste oppskrift hvor denne tapenade er brukt som topping på en Burrata.
0 kommentarer


