Reklame | Krydra.no Alt av krydder og urter på nett. Bruk kokkengeir10 og få 10% på din første bestilling.
Utgangspunktet for denne retten, er kalvekjøtt, ( Vitello). Mørt og godt kjøtt, ikke skrapes som vanlig tartar, men som finhakkes til kjøttet får grei tyggemotstand. Her har jeg brukt godt kvernet karbonade deig, som gir et noe nordisk preg.
Carne Cruda har røtter dypt forankret i den norditalienske regionen Piemonte, og oppsto som en lokal spesialitet basert på rått kalvekjøtt av høy kvalitet. Retten ble populær som en delikat og enkel måte å nyte ferskt kjøtt på, ofte krydret med bare olivenolje, sitron, salt og pepper. (Info fra Copilot)
Oppskrift 2 porsjoner:
- 120 gr karbonade deig.
- 1 ts. Dijon sennep.
- Litt sitronsaft.
- Litt salt og kvernet pepper.
- 1-2 dråper hvit trøffelolje.
- 4 stk. aprikos, 4 stk. daddel og 4 ts. tranebær, finhakket.
- Litt olivenolje.
- 3 stk. champignon, fint skivet, stekt.
- 2 dl Babyleaf salat eller ruccola.
- Basilikum som pynt.
- Bland halvparten av finhakket, tørket frukt med kjøtt, sennep, sitronsaft, salt og pepper.
- Settes så i kjøleskap i ca. 1-2 timer. Smaker setter seg.
- Bland resten av frukter med litt olje.
- Sjampinjongen stekes lett. Salat legges opp på tallerken. Resten av frukten garneres på salaten.
- Tartaren formes og anrettes på salat.
- Pyntes med sopp og basilikum. Gjerne brød til om ønsket.
0 kommentarer