Chorizopølser fra Sandøya, Tvedestrand.

Reklame | Krydra.no alt krydder i maten.

I pølsemakeriet produseres det smakfulle pølser og spekemat med begeistring og lokale råvarer. Fra grillen serveres det deilig pølsetallerkener og annet godt, i tillegg til vår egen speketallerken. Pølsene kan du også få kjøpt med deg hjem fra «pølseboden».

Lokale råvarer er viktig for Ragnvald. Her serveres det blant annet grønnsaker fra Hesnes gartneri, ost fra Tjamsland gård og et stort utvalg av «gyldne dråper» fra lokale bryggerier. (Info: Made-on-Sandøya)

Gjennom året arrangeres det ulike konserter, pølsekurs og annet gøy.

Ragnvalds Pølsemakeri, er en del av konseptet Made on Sandøya. 16 bedrifter finner du på øya, som startet sitt samarbeid i 2012.
I år er de 10 år. I samme hus som Ragnvalds Pølsemakeri, finner du også Linns Lysstøperi.

Linn produserer både hånd-dyppede og støpte lys i farger inspirert av havet og naturen. I den fargeglade butikken finnes også utvalgte interiørvarer og lokalproduserte varer.

Ta turen til Sandøya og opplev de mange lokale bedrifter som yter sitt beste for å tilfredsstille lokalprodusert på den bilfrie øya, som ellers ikke har broforbindelse.

Min rett lages på flotte, smakfulle chorizopølser.

 

Oppskrift 2-4 porsjoner.

  • 4 stk. chorizopølser.
  • 3 middels poteter.
  • 200 gr. kålrot.
  • 150 gr. sellerirot.
  • 2 hvitløksfedd.
  • 75 gr. smør.
  • 1 dl h-melk.
  • 2 middels rødløk.
  • 300 gr. rødkål.
  • 0,5 dl balsamico.
  • 2 ss sukker.
  • Salt, pepper, 1 ts. næringsgjær, olivenolje til steking.
  1. Skrell poteter og rotgrønnsaker. Kutt dem så i passe terninger.
  2. Legges så i en gryte. Vann litt over poteter og rotgrønnsaker. Ha i hvitløk, og la det så koke til det er mørt.
  3. Rødkål snittes fint. Ha på balsamico og litt vann, og la det koke til kålen er mør.
    Smak til med  sukker, salt og pepper. Sursøt smak.
  4. Pølser snittes i skinnet på begge sider. Stekes i litt smør (25 gr), samt litt olivenolje til gyllen farge på begge sider. Ikke for sterk varme. Må bli gjennomvarme.
  5. Rødløken skrelles og skjæres i skiver. Stekes sammen med pølsene til den er gyllen og myk.
  6. Poteter siles, tilsettes 50 gr. smør og 1 dl melk,  og røres til mos. Bruk en potetstapper/ stauker, eller kjør den raskt opp i en foodprosessor. Smakes til med salt, pepper og næringsgjær. Kan bruke buljong isteden.

Nyt det herlige pølsemåltidet.

 

Chorizopølser
Chorizopølser på potet og rotmos med rødkål.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg