Cicchetti – Italienske småretter.

Reklame | Krydra.no Alt av krydder og urter på nett.

Cicchetti, er typisk Venetiansk. Dette er deres variant av tapas. Utenfor Venezia, kalles det ikke cicchetti, men spuntini, piccolo, cibi og stuzzichini. Alle regioner i Italia har sin versjon av småretter. Antipasto, er en annen versjon. Antipasto/ antipasti betyr “før måltidet”. Alt er type fingermat, som er meget populært i hele Italia. Går du på et utested og bestiller drikke, får du høyst sannsynlig fingermat av en eller annen slag. I Norge, er dette også populært flere steder. Cicchetti som her kommer, er brukt som en forrett i starten av et Italiensk måltid en lørdagskveld, med gode venner.

 

 

Her ser dere Bruschetta, brukt skråskjært baguette med skogs sopp – kantareller, østerssopp og aromasopp. Soppen er stekt i olivenolje. Krydret med salt og pepper, og til slutt tilsatt litt sherry og balsamico. Ikke overdriv, da dette setter meget god smak, og kan overta soppsmaken.
Oliventapanade – som rett og slett er støtet oliven med litt olivenolje, salt og pepper.
Ricotta ost tilsatt limoncello, raspet sitronskall, salt og pepper. Toppet med sprøtt prusciutto eller pancetta. Det orginale er lardo, som er tynnskåret flesk.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg