Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.
Frøya laksen oppdrettes i havet utenfor øya Frøya på Trøndelagskysten, hvor grunnlaget for den unike kvaliteten legges. I dette området har Golfstrømmen i årtusener skapt sterke strømmer med stor forskjell på flo og fjære, som sikrer tilførsel av rent sjøvann to ganger i døgnet – sommer som vinter. (Info Meny.no)
Både Frøya backloin og midloin kan spises rett fra pakken, og den unike Frøyasmaken og konsistensen oppnås når man blant annet kjøler ned produktet til 1,5 grader bare to timer etter fisken er tatt opp av sjøen. Dette hjelper til å bevare smak og ferskhet helt hjem til deg! (Info Meny.no)
I denne oppskriften, har jeg brukt Frøya midloin. Dere kan selvsagt bruke laks med en lavere pris. Eks First Price pakket laksefilet, der prisen vil ligge på ca. kr. 138,- pr kg – frossen filet i 4 pk. a 125 gr. stk. (Litt annen kvalitet).
Oppskrift 2 porsjoner.
- 300 gr. Frøya midloin – 1 pk.
- 6 buketter blomkål.
- 1/4 agurk i tynne skiver.
- 30 gr. purreløk i tynne skiver.
- 3 ss eddik – 7%, 6 ss vann, 1 ss. sitronsaft, litt flytende Natreen søtning, salt og pepper.
Marinade til agurker. - ( 2 ss lettrømme).
- Start med å legge agurk og purreløk i marinade/laken. La den ligge i 1/2-1 time for å få smak.
- Kok opp vann med salt og noen pepperkorn. Gjerne også laurbærblad. Gir god smak.
- Legg fisken i, og la den trekke ca. 5 min.
- Kok opp litt vann i en liten gryte. Blomkålen dampes i 3-5 min.
- Anrettes med rømme og eventuelt en sitronbåt.
Inneholder: 664 g. – 40,1 g. fett – 6,9 g kbh. – 58,3 g. protein – 634 kcal.
Bestill ditt krydder fra Krydra.no