Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.
Her kommer en ny utgave av den populære retten Stjerneskudd, som er en av Danmarks klassiske retter. Rødspette brukes egentlig i denne retten, men flyndrefisk generelt kan brukes. Slettvar, piggvar, smørflyndre mm. Kveite skjært i tynnere skiver går også.
Rognen som er brukt, er rognen fra rekene. Reker er nå på sitt beste. Den kalde sjøen gir en spenstig og god reke.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 200 gr. ferske reker skrelles. Ta vare på rognen.
- 300 gr. slettvarfilet. Delt i 4 filetstykker.
- 6 små brokkolibuketter.
- 2 middels poteter delt i mindre båter.
- 2 loffskiver til toast.
- 4-6 salatblad av hjertesalat, eller annen salat.
- 2 sitronbåter.
- Dill til pynt.
Dressing:
- 1 ss. finhakket dill.
- 2 ss majones.
- 2 ss. rømme.
- 1 ss. sitronsaft.
- Salt, pepper og litt estragon.
Rør alt sammen, og la det få hvile og sette litt smaker før servering.
- 2 filetstykker skal være naturelle.
- 2 filetstykker vendes i mel, egg og brødrasp. Stekes til gyllen farge, og til paneringen er sprø. Ikke stek for hardt, da det vil svi.
- Potetbåter dampes lett i 5 min, siles og tørres med papir, og stekes så i olje – fries.
- Brokkolibuketter dampes i lettsaltet vann i 3-4 min.
- Naturelle filetstykker trekkes i lettsaltet vann i ca. 3-4 min.
- Anrettes og nytes med godt å drikke.
0 kommentarer