Deilig Stjerneskudd med Slettvar.

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.

Stjerneskudd med Slettvar.
Stjerneskudd med slettvar.

 

Her kommer en ny utgave av den populære retten Stjerneskudd, som er en av Danmarks klassiske retter. Rødspette brukes egentlig i denne retten, men flyndrefisk generelt kan brukes. Slettvar, piggvar, smørflyndre mm. Kveite skjært i tynnere skiver går også.
Rognen som er brukt, er rognen fra rekene. Reker er nå på sitt beste. Den kalde sjøen gir en spenstig og god reke.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 200 gr. ferske reker skrelles. Ta vare på rognen.
  • 300 gr. slettvarfilet. Delt i 4 filetstykker.
  • 6 små brokkolibuketter.
  • 2 middels poteter delt i mindre båter.
  • 2 loffskiver til toast.
  • 4-6 salatblad av hjertesalat, eller annen salat.
  • 2 sitronbåter.
  • Dill til pynt.

Dressing:

  • 1 ss. finhakket dill.
  • 2 ss majones.
  • 2 ss. rømme.
  • 1 ss. sitronsaft.
  • Salt, pepper og litt estragon.

Rør alt sammen, og la det få hvile og sette litt smaker før servering.

 

  1. 2 filetstykker skal være naturelle.
  2. 2 filetstykker vendes i mel, egg og brødrasp. Stekes til gyllen farge, og til paneringen er sprø. Ikke stek for hardt, da det vil svi.
  3. Potetbåter dampes lett i 5 min, siles og tørres med papir, og stekes så i olje – fries.
  4. Brokkolibuketter dampes i lettsaltet vann i 3-4 min.
  5. Naturelle filetstykker trekkes i lettsaltet vann i ca. 3-4 min.
  6. Anrettes og nytes med godt å drikke.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg