Deilige blåskjell og sjøkreps med gremolata.

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.

Deilig skalldyr.
Deilige blåskjell og sjøkreps med gremolata.

 

Skalldyr, et herremåltid for de som liker og tåler det. Vår lokale fiskebrygge – Barbu fiskemottak, hadde deilige sjøkreps på tilbud. Coop mega hadde blåskjell. Sammen ble dette et herremåltid.

 

Oppskrift 3 porsjoner:

  • 1 kg blåskjell.
  • 1 kg sjøkreps.
  • 1 pk. persille.
  • Skallet fra 1 sitron.
  • Saften fra 1 sitron.
  • 6 stk. sitronbåter.
  • 4 hvitløksfedd.
  • 1 grov baguette – 140 gr.
  • 250 gr. smør.
  • Salt, pepper og litt estragon.
  1. Ta ut smøret fra kjøleskapet, og la det bli mykt i romtemperatur.
  2. Finhakk persillen og hvitløken.
  3. Raspe skallet av sitronen på den fineste raspen.
  4. Press ut saften av sitronen du rapet i en skål.
  5. Del sjøkrepsen i to på langs. Ha dem over på/ i ildfast form.
  6. Kjør sammen smøret med  1 ss. av persillen, sitronsaft, litt av hvitløken, estragon, salt og pepper.
    Fordel smør over hver sjøkreps. Ha litt smør igjen som skal nyttes med i damping av blåskjell.
  7. Sett stekeovnen på 210 °C. La den bli varm.
  8. Sett så inn sjøkreps til smøret er godt smeltet.
  9. Ha resten av hvitløken sammen med resten av smøret i en panne. La dette surre litt før rensede blåskjell has i, og dampes til alle skjell åpner seg. Ca. 4-5 min.
  10. Fjern halve skjellet, og du har igjen skjell med kjøttet igjen.
  11. Ha resten av persillen, hvitløken og sitronsesten (raspet skall) i en bolle, krydret med litt salt og pepper. Blandes godt.
    Dette er det som kalles Gremolata. Gremolata kan også brukes blandet i smør, topping til supper el.
  12. Dryss gremolata over blåskjell.
  13. Baguetten deles i 6-9 skiver. Smøres med smør og stekes gylne i ovnen like etter sjøkrepsen tas ut av ovnen.
  14. Anrett og nyt de deilige skalldyr.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg