Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.
Skalldyr, et herremåltid for de som liker og tåler det. Vår lokale fiskebrygge – Barbu fiskemottak, hadde deilige sjøkreps på tilbud. Coop mega hadde blåskjell. Sammen ble dette et herremåltid.
Oppskrift 3 porsjoner:
- 1 kg blåskjell.
- 1 kg sjøkreps.
- 1 pk. persille.
- Skallet fra 1 sitron.
- Saften fra 1 sitron.
- 6 stk. sitronbåter.
- 4 hvitløksfedd.
- 1 grov baguette – 140 gr.
- 250 gr. smør.
- Salt, pepper og litt estragon.
- Ta ut smøret fra kjøleskapet, og la det bli mykt i romtemperatur.
- Finhakk persillen og hvitløken.
- Raspe skallet av sitronen på den fineste raspen.
- Press ut saften av sitronen du rapet i en skål.
- Del sjøkrepsen i to på langs. Ha dem over på/ i ildfast form.
- Kjør sammen smøret med 1 ss. av persillen, sitronsaft, litt av hvitløken, estragon, salt og pepper.
Fordel smør over hver sjøkreps. Ha litt smør igjen som skal nyttes med i damping av blåskjell. - Sett stekeovnen på 210 °C. La den bli varm.
- Sett så inn sjøkreps til smøret er godt smeltet.
- Ha resten av hvitløken sammen med resten av smøret i en panne. La dette surre litt før rensede blåskjell has i, og dampes til alle skjell åpner seg. Ca. 4-5 min.
- Fjern halve skjellet, og du har igjen skjell med kjøttet igjen.
- Ha resten av persillen, hvitløken og sitronsesten (raspet skall) i en bolle, krydret med litt salt og pepper. Blandes godt.
Dette er det som kalles Gremolata. Gremolata kan også brukes blandet i smør, topping til supper el. - Dryss gremolata over blåskjell.
- Baguetten deles i 6-9 skiver. Smøres med smør og stekes gylne i ovnen like etter sjøkrepsen tas ut av ovnen.
- Anrett og nyt de deilige skalldyr.
0 kommentarer