Feriemål 2023-Lofoten – Henningsvær.

Varme, sol og syd Europa, er for mange det ultimate feriemål. I fjord, var vi på Europatur med el-bil, taktelt og 2 sykler bakpå. Eqa 250, Mercedes i ypperste klasse på tur. Vi la bak oss over 5500 km. Sommeren 2023, vente vi bilen, og la turen til Lofoten. 4100 km.

Henningsvær er et fiskevær og tettsted i Vågan kommune i Nordland. Henningsvær ligger like utenfor sørspissen av Austvågøya i Lofoten, 24 km. til Svolvær.

Vi kjørte samme bil, med taktelt, men denne gangen 2 elsykler bakpå. Litt tyngre bil, men det betydde ingen ting. Bilen oppførte seg eksemplarisk. Ingen lade angst, da der er nok av ladepunkter, samt Tesla har åpnet for andre bilmerker. Tesla er absolutt billigst å lade på, ca. 23,5% billigere en konkurrenter, om du da ikke har avtaler som gjør det billigere, eks. Ionity om du har Mercedes avtale som vi har. Sikkert andre avtaler med andre biler, for de som har det.

 

Nok om bil, og heller over til nytelsen i Lofoten. Henningsvær er for oss stedet i Lofoten. Noe mer intimt sammenlignet med Svolvær. Vi leide rom på Fast Hotel Henningsvær. Her bokker du på nett, får en kode som du låser deg inn på rommet med, og klarer deg selv. Kan bestille renhold om ønsket. Som kokk, er matopplevelser en selvfølge, utover natur – sjø og fjell, og alle lukter som følger. Temperaturen var så som så, men sammenlignet med “syden” der temp nærmet seg 50 grader, hadde vi kjøligere dager, litt nedbør, og litt vind til tider. Likevel topp ferie.

 

Restauranter og spisesteder er der nok av. Her kan du nyte lokal mat på høyt plan.
Vi testet Fiskekrogen, Feskarheimen og Lofotmat. Testet også Klatrekafeens leskende dråper.

Fiskekrogen: Her spiste vi:

Pannestekt kveite / Pan-fried halibut

Serveres med pastinakkpuré, gulrot, vårløk, hasselnøtter og kålsalat. 

(Served with parsnip puree, carrot, spring onion, hazelnut and cabbage salad.)

 

Gulrotkake / Carrot cake

Serveres med pisket krem.

(Served with whipped cream.)

Retter med flotte smaker. Selvsagt drikke som passet til maten.

Kveite, gulrotkake og kaffe.

Fiskekrogen ble etablert på bryggekanten i Henningsvær i 1989 av Else Marie Larsen og Otto Asheim. I dag eies den av deres to sønner, Thomas og Jørgen Asheim, som viderefører sjømat-restaurantens visjon om å drive bærekraftig og benytte seg av lokale råvarer.

Hos oss vil du alltid kunne spise fisk fanget fra fiskebåter i og rundt Henningsvær, i tillegg til kjøtt fra bondegårder på Vestvågøy. Vi har et mål om å utnytte mest mulig av råvarene – fra hode til hale.

Menyen er sesongbasert, og vi ønsker å tilby norske smaker servert på tradisjonelt- og mer moderne vis. Vegetariske alternativ basert på lokale råvarer vil også alltid være tilgjengelig.

(Info fra hjemmesiden til Fiskekrogen).

 

Feskarheimen: Her spiste vi Lofotlam med grønnsaker.

Retten skulle inneholde sellerirot og jordskokk. Kanskje ikke helt det vi fikk. Bildet viser retten.

Det sies om Restaurant Feskarheimen i Henningsvær.

En fantastisk kulinarisk opplevelse i autentiske omgivelser med moderne innredning. En matopplevelse av de sjeldne hvor innehaveren Tom og hans ansatte ønsker deg velkommen fra første minutt og gjennom hele besøket.

Vi kan ikke si at vi er helt enige med utsagnet ved vårt besøk. Vi bestilte bord 2 timer før ankomst. Vi var ikke registrerte da vi kom, samt vi fikk andre gjester ved vårt bord, som ikke var helt planlagt. Ellers ,litt seigt kjøtt, og ikke helt slik retten utga seg for å være.

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg