Reklame | Krydra.no alt av krydder.
Norrona.net tallerken fra Lifestyle utvalget - Benedikt.
Etter nå 14 dager med testing av matkasser fra Godt Levert, kommer her siste rett ut. Roedekasser har vært testet, der kcal er i fokus.
Retten som her ble testet, var av de jeg og min kone mener var den med best smaker. Den var ellers sprø og ellers enkel – rask å lage.
Sluttresultatet og bedømmelsen av disse kasser har vært og ble etter oppsummering terningkast 4 av 6. Hvorfor. Kasser inneholder det som sies i oppskrifter. Mengder har vært så som så. Du bør om du bestiller fra Godt Levert veie innhold i de forskjellige pakker. Opplevde over 2 fiskemiddager . fra samme leverandør, at der manglet 50 gr. i pakker. Dette utgjorde ca. 15% svinn hver gang. Temperatur ved levering, varierte fra + 2°C – -2°C. En del grønnsaker klarer ikke minusgrader, da de blir brune og vasne. Særlig agurk, tomat, squash, friske urter, salater. Her var det noe å plukke på. Greie smaker. Til tider noe “flate” smaker, da det kun ble krydret med salt og pepper som oppskrift tilsa. Ut fra dette kommer terningkast 4. Anbefales likevel å prøve ut for de som tenker det. Vi fikk kasser til 2 personer – Roedekasser. Det var mat til 2 voksne og 1 barn. De står for hva de sier “Godt Levert”.
Oppskrift 2 porsjoner.
I denne retten var der kun til 2 porsjoner, da der kun var 2 stk. fiskeburgere.
- 250 gr. Lofoten fiskeburger med torsk og sei.
- 350 gr. poteter i skiver.
- 2 ss olje.
- 2 grove hamburgerbrød.
- 200 gr, rødbetehummus – her laget ferdig fra godt levert, men legger ved oppskrift lenger nede i innlegget.
Grønnsaker:
- 50 gr. hjertesalat.
- 120 gr. tomat i skiver.
- Poteter oljes og stekes i ovn på 200 °C i ca. 20 min, eller like lenge i stekepanne. Krydres med salt og pepper.
- Fiskekaker stekes ca. 3 min på hver side.
- Lun opp hamburgerbrød i ovnen, eller i stekepannen.
- Smør humus på bunnen.
- Legg så lagvis salat, tomat, fiskeburger, og topp med syltet løk.
- Ha på topplokk om ikke du nyter Roede porsjonen.
- Poteter “a part” – ved siden.
Retten Inneholder: 1050 gr. – 1070 kcal. – 32,8 gr. fett – 121,6 gr. kbh. – 15,7 gr. fiber – 65,6 gr. fett – 4,2 gr. salt.
Roede porsjon anbefalt:
Fiskeburger: 1 stk.
Brød: 1/2 stk.
Poteter: 100 gr.
Syltet rødløk: 2 ss – (40 gr.)
Hummus: 1 ss – (20 gr.)
Her nyttes også salat og tomat.
Energiinnhold: 450 kcal.
Oppskrift – Syltet rødløk.
- 200 gr. rødløk. (1 stk). Strimlet.
- 0,5 dl eddik – eplesider/ hvitins eller rødvinseddik.
- 1 dl. sukker eller annet søtningsmiddel.
- 1,5 dl. vann.
- Bland sammen eddik, sukker og vann.
- Gi dette et oppkok og kjøl noe ned.
- Hell laken over løken, boks eller i glass til videre oppbevaring. Kjøl dette så raskt ned som mulig. Best om det får stå over natten.
Obs: Av dette bruker vi 80 gr. syltet rødløk – 4 ss. (med i utregning av innhold).
Rødbetehummus:
- 1 bx. – 380 gr. Kikerter.
- 100 gr. rødbete – kokt. (Nedkjølt)
- 1 ts. spisskummen.
- 2 hvitløksfedd.
- 2 ss. sitronsaft.
- 1/2 ts. salt.
- 1/2 ss Tahini.
- 0,5 – 1 dl olivenolje.
- Sil og skyll kikerter.
- Ha så alt i en foodprosessor.
- Kjøres til en glatt konsistens.
Obs: Av dette bruker vi 40 gr. (med i utregning av innhold).