Reklame | Krydra.no alt av krydder til maten.
Breiflabb er topp fisk i fiskegryte. Denne fisken er fast i fisken, og kan like gjerne stekes som biff, like godt som i en fiskegryte.
Passer ellers på fiskespyd, sammen med gode grønnsaker. Breiflabb var tidligere regnet som en urfisk, og mange kastet den over bord. I dag, en meget god matfisk. Ingen bein, bortsett fra midtbeinet, mellom filetene.
Oppskrift 3 porsjoner.
- 400-450 gr. filet. Skåret i passe strimler.
- 2 tomater. Flås. og innmat tas ut. Skjæres så i terninger.
- 1 middels kepaløk, vanlig løk, i terninger.
- 1 stk. middels rød paprika, i terninger.
- 1 stk. middels gulrot, i skiver.
- 3 dl fmatfløte.
- (1 tsj. maizenna – til jevning av sausen.)
- Litt olje til steking av fisk og grønnsaker.
- Salt, hvitt pepper, 3-4 tsj. tomatpulver, 1 tsj. grønnsaksbuljong og fersk dill som smakstilsetning.
- Litt sitronsaft, som gir syre til retten.
Bruk eller poteter eller ris til retten. Her har jeg brukt havreris. Følg da mengdeberegning som står på pakken.
Skolling av tomater: Kok opp vann. Ta bort stilkbiten av tomaten med en kniv. Snitt et kryss i toppen på tomaten.
Ha tomater i det kokende vannet. Etter 1-2 min, tar du tomater ut, over i kaldt vann. Skrelles, deles i to, og kjerne tas ut.
- Størrelse på fiskestrimler, er ca. lillefinger store.
- Størrelse på grønnsaker i terninger, er 2*2 cm.
- Start med å sette på poteter eller ris.
- Stek så grønnsaker (ikke tomater) i litt olje, før du har i fisken. La fisken steke med i ca. 2 min.
- Ha så på tomatpulver og tomater.
- Fløte tilsettes, og gryten koker lett til fisken er passe mør.
- Tilfør litt kraft eller vann om sausen blir for tykk.
- Smakes til med krydder, og sitronen.
- Om sausen er for tynn, røres maizenna ut i litt kaldt vann, og tilsettes så gryten til passe tykkelse.
- La da gryten koke litt, før servering.
- Toppes med frisk dill.
Krydder brukt i retten, er fra Krydra.no