Fiskegryte med breiflabb.

Reklame | Krydra.no alt av krydder til maten.

Fiskegryte med breiflabb.

 

Breiflabb er topp fisk i fiskegryte. Denne fisken er fast i fisken, og kan like gjerne stekes som biff, like godt som i en fiskegryte.
Passer ellers på fiskespyd, sammen med gode grønnsaker. Breiflabb var tidligere regnet som en urfisk, og mange kastet den over bord. I dag, en meget god matfisk. Ingen bein, bortsett fra midtbeinet, mellom filetene.

 

Oppskrift 3 porsjoner.

  • 400-450 gr. filet. Skåret i passe strimler.
  • 2 tomater. Flås. og innmat tas ut. Skjæres så i terninger.
  • 1 middels kepaløk, vanlig løk, i terninger.
  • 1 stk. middels rød paprika, i terninger.
  • 1 stk. middels gulrot, i skiver.
  • 3 dl fmatfløte.
  • (1 tsj. maizenna – til jevning av sausen.)
  • Litt olje til steking av fisk og grønnsaker.
  • Salt, hvitt pepper, 3-4 tsj. tomatpulver, 1 tsj. grønnsaksbuljong og fersk dill som smakstilsetning.
  • Litt sitronsaft, som gir syre til retten.

Bruk eller poteter eller ris til retten. Her har jeg brukt havreris. Følg da mengdeberegning som står på pakken.

Skolling av tomater: Kok opp vann. Ta bort stilkbiten av tomaten med en kniv. Snitt et kryss i toppen på tomaten.
Ha tomater i det kokende vannet. Etter 1-2 min, tar du tomater ut, over i kaldt vann. Skrelles, deles i to, og kjerne tas ut.

 

  1. Størrelse på fiskestrimler, er ca. lillefinger store.
  2. Størrelse på grønnsaker i terninger, er 2*2 cm.
  3. Start med å sette på poteter eller ris.
  4. Stek så grønnsaker (ikke tomater) i litt olje, før du har i fisken. La fisken steke med i ca. 2 min.
  5. Ha så på tomatpulver og tomater.
  6. Fløte tilsettes, og gryten koker lett til fisken er passe mør.
  7. Tilfør litt kraft eller vann om sausen blir for tykk.
  8. Smakes til med krydder, og sitronen.
  9. Om sausen er for tynn, røres maizenna ut i litt kaldt vann, og tilsettes så gryten til passe tykkelse.
  10. La da gryten koke litt, før servering.
  11. Toppes med frisk dill.

Krydder brukt i retten, er fra Krydra.no

 

Keltisk sjøsalt.
Økologisk hvitt pepper.
Økologisk tomatpulver.
Økologisk grønnsaksbuljong.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg